PSRM

25 iulie 2017

Radu Mudreac: Agricultura rămâne o ramură prioritară doar pe plan declarativ

Agricultura rămâne o ramură prioritară pentru guvernare doar pe plan declarativ, iar  cea mai strategică piață din RM, piata internă a fost cedată. Acest lucru a fost declarat de către deputatul în Parlamentul RM din partea fracțiunii PSRM, Radu Mudreac, în cadrul conferinței de presă susținută în data de 24 iulie, cu privire la bilanțul sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului.

”Câțiva ani în urmă, produsele lactate erau  importate în țara noastră ca materie primă, astăzi este produs de consum curent.  Practic pe toate segmentele am pierdut piața internă. Din 2015 tot solicităm Ministerului Agriculturii un plan de activitate, dar până astăzi nu-l avem. Astăzi Ministerul Agriculturii acticvează ca pojarnicii. Nu are un plan bine definitivat”, a declarat Mudreac.

Ceea ce ține de segmentul exportului, deputatul a menționat că grație eforturilor depuse de Președintele RM, Igor Dodon, a fost deblocată piața în direcția Federației Ruse. Cantitatea de produse exportate în Federația Rusă a crescut de 70 de ori, ceea ce a dat o gură de aer agricultorilor ca să se dezvolte și să facă unele investiții. Pe când în Uniunea Europeană se exportă doar mierea de albine, dar ”problema nu este în agricultură sau în fermieri, problema este în structura statului”, a subliniat socialistul.

De asemenea, un segment foarte important este alimentația copiilor în școli și grădinițe. La inițiativa fracțiunii, în Parlament a fost creată o Comisie parlamentară. În urma activității au fost menționate punctele slabe din alimentație. Din păcate nu s-au produs schimbări, nimeni nu a fost tras la răspundere.

În concluzie, deputatul a adăugat că Partidul Socialiștilor va continua să monitorizeze  situația, ca până la urmă copiii să beneficieze de o alimentație corectă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă