PSRM

14 august 2019

Lucrările de renovare a havuzului și scuarului de la intrarea în parcul Valea Trandafirilor practic sunt finisate

Lucrările de renovare a havuzului și scuarului de la intrarea în parcul Valea Trandafirilor practic sunt finisate. Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa de pe rețelele de socializare vicepretorul sectorului Botanica.

„În 2017, la începutul verii, împreună cu Garda Tînără ni-am asumat responsabilitatea de a renova havuzul de la intrartea în parcul iubit de toți – Valea Trandafirilor. La havuz au fost desfășurate o serie de acțiuni de amenajare. În același timp, în consiliul municipal, am început intensiv să discutăm acest subiect. Mai întîi, la nivelul fracțiunii Partidului Socialiștilor din consiliul municipal și la comisia gospodăriei locativ-comunale din care fac parte, apoi la nivel de consiliu municipal.

Întregul proces de discuție despre reconstrucția havuzului și lobby pentru această problemă a durat aproape un an și jumătate, iar acum în bugetul anului 2019 a fost posibilă includerea articolului de cheltuieli necesar pentru reconstrucția acestui havuz și amenajarea scuarului în care se află.

Au existat zeci de întrevederi, evenimente, adunări și comisii, iar într-un final problema a fost soluționată. Deschiderea este planificată pentru săptămîna următoare.

Deschiderea, cu siguranță va avea loc seara. Doar havuzul este echipat cu iluminare muzicală, așa cum a fost odată…pe întreg perimetrul scuarului este instalat iluminat decorativ și bănci. Întreg teritoriul scuarului va fi pavat. În apropiere se află un teren de sport pentru copii, care este unicul de acest fel în Chișinău.

P.S.  Mulți mi-au spus că nimic nu va funcționa. Că acest havuz deja nu poate fi renovat. Că este mai ușor de umplut cu pămînt și de a face paturi de flori. Dar nu! Am reușit să-l renovăm!”, a scris Iurie Vitneanschi.