PSRM

07 decembrie 2017

PSRM: Votul acordat proiectului scandalos va fi atacat

Alianța de la guvernare a votat pentru interzicerea programelor de televiziune rusești în Moldova. Inițiativa a fost adoptată la data de 7 decembrie în a doua lectură cu voturile a 61 deputați. Autorii proiectului – fracțiunea Partidului Democrat, inclusiv foști deputați ai PCRM.

Proiectul de lege, care chipurile vizează îmbunătățirea securității informaționale din țara noastră, presupune interzicerea difuzării de către canalele de televiziune din Moldova, a știrilor, programelor analitice și a programelor cu caracter militar emise în țări care nu au semnat Convenția europeană privind difuzarea transfrontalieră. În primul rând, se referă la Federația Rusă.

Categoric împotriva proiectului de lege au fost socialiștii. Anterior, ei au declarat că această inițiativă este îndreptată, în primul rând, împotriva cetățenilor țării, precum și împotriva statalității Republicii Moldova.

La ședința de astăzi, fracțiunea PSRM a cerut excluderea de pe ordinea de zi a ședinței parlamentului a proiectului de lege scandalos, însă majoritatea deputaților nu au susținut această idee.

Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a menționat că votul a avut loc cu încălcări și va fi atacat. El a anunțat, de asemenea, că, până la încheierea sesiunii parlamentare, socialiștii vor vorbi în parlament exclusiv în limba rusă ca semn de protest față de votul de astăzi.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat anterior că nu va promulga documentul dacă acesta va fi adoptat de majoritatea parlamentară.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă