PSRM

09 februarie 2023

PSRM este împotriva atragerii Republicii Moldova în conflicte militare și jocuri geopolitice

ПСРМ

Pledând pentru independența, integritatea teritorială, suveranitatea și neutralitatea permanentă a Republicii Moldova, fiind fideli principiului internațional de neintervenție și neamestec în treburile interne ale statelor suverane, PSRM este categoric împotriva unor scenarii care atrag Moldova în conflicte militare și jocuri geopolitice.

De asemenea, socialiștii se vor opune tentativelor forțelor externe de a se amesteca în treburile interne ale Republicii Moldova.

Astăzi, SIS a confirmat în grabă declarațiile președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Insistăm pe publicarea imediată a tuturor materialelor despre așa-numitele ”activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice”.

În caz că asemenea informații nu vor fi prezentate, le vom califica drept provocatoare, menite să destabilizeze situația social-politică din Moldova, precum și o nouă încercare de a atrage țara noastră într-un conflict militar.

Toate aceste acțiuni pot avea un singur scop – păstrarea puterii cu orice preț, interzicerea opoziției, lichidarea mass-mediei nedorite, cenzură și interzicerea alegerilor democratice.

Astfel de planuri vor avea o reacție dură din partea poporului și a Legii. Solicităm atât autorităților moldovenești, cât și tuturor partenerilor internaționali să nu admită și să nu ignore încercările de destabilizare a situației și provocările la adresa Republicii Moldova. Țara noastră are nevoie de acțiuni și declarații echilibrate, clare și verificate.

Suntem categoric împotriva încercărilor de destabilizare a situației din Republica Moldova, atât din exterior, cât și din interior. Poporul nostru vrea să trăiască în pace. Reieșind din cele spuse, nu vom lăsa fără reacție o nouă încercare de a sustrage atenția oamenilor de la multiplele probleme sociale și economice pe care actuala guvernare nu este în măsură să le rezolve.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă