PSRM

23 decembrie 2016

PSRM: „Vom apăra în mod consecvent interesele Găgăuziei la toate nivelurile puterii de stat”

Astăzi se împlinesc 22 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri). În această zi, Găgăuzia şi-a obţinut statutul legitimat în cadrul statului integru,  Moldova.

În această zi a fost realizat compromisul istoric, care a demonstrat posibilitatea soluţionării cu succes a unor probleme cu caracter etnic cu care se confruntă societatea noastră. Este un exemplu al direcţiei pe care trebuie să o urmăm în eforturile de soluţionare a diferendului transnistrean.

Găgăuzia s-a manifestat ca unul din pilonii statalității moldoveneşti. Timp de peste 20 de ani, poporul Găgăuziei a demonstrat întregii societăţi moldoveneşti un exemplu de patriotism şi devotament, ţării noastre comune.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova apreciază înalt şi se bucură de susţinerea pe care o are în Găgăuzia. În cadrul alegerilor parlamentare din anul 2014, anume în Găgăuzia, PSRM a obţinut procentul cel mai mare de sufragii. Avînd susţinerea din partea Partidului Socialiştilor, Irina Vlah a fost aleasă în postul de başcan al Autonomiei Găgăuze. În cadrul scrutinului prezidenţial, candidatul PSRM, Igor Dodon a obţinut în Găgăuzia, 99% din voturile alegătorilor. Avînd susţinerea directă a Partidului Socialiştilor, 10 candidaţi au fost aleşi în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Partidul Socialiștilor vine să asigure poporul Găgăuziei de intenţia sa de a apăra într-un mod consecvent interesele Autonomiei Găgăuze la toate nivelurile puterii de stat – în Parlamentul ţării, în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, în consiliile locale şi primării. Sîntem adepţii fermi ai principiului: „Găgăuzia prosperă – Moldova puternică”.

Nu vă vom dezamăgi! Găgăuzia în cadrul Moldovei integre are viitor!

Zinaida Greceanîi,

preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova,

preşedintele fracţiunii PSRM în Parlamentul RM

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă