PSRM

23 decembrie 2016

PSRM: „Vom apăra în mod consecvent interesele Găgăuziei la toate nivelurile puterii de stat”

Astăzi se împlinesc 22 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii privind statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz-Yeri). În această zi, Găgăuzia şi-a obţinut statutul legitimat în cadrul statului integru,  Moldova.

În această zi a fost realizat compromisul istoric, care a demonstrat posibilitatea soluţionării cu succes a unor probleme cu caracter etnic cu care se confruntă societatea noastră. Este un exemplu al direcţiei pe care trebuie să o urmăm în eforturile de soluţionare a diferendului transnistrean.

Găgăuzia s-a manifestat ca unul din pilonii statalității moldoveneşti. Timp de peste 20 de ani, poporul Găgăuziei a demonstrat întregii societăţi moldoveneşti un exemplu de patriotism şi devotament, ţării noastre comune.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova apreciază înalt şi se bucură de susţinerea pe care o are în Găgăuzia. În cadrul alegerilor parlamentare din anul 2014, anume în Găgăuzia, PSRM a obţinut procentul cel mai mare de sufragii. Avînd susţinerea din partea Partidului Socialiştilor, Irina Vlah a fost aleasă în postul de başcan al Autonomiei Găgăuze. În cadrul scrutinului prezidenţial, candidatul PSRM, Igor Dodon a obţinut în Găgăuzia, 99% din voturile alegătorilor. Avînd susţinerea directă a Partidului Socialiştilor, 10 candidaţi au fost aleşi în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Partidul Socialiștilor vine să asigure poporul Găgăuziei de intenţia sa de a apăra într-un mod consecvent interesele Autonomiei Găgăuze la toate nivelurile puterii de stat – în Parlamentul ţării, în cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, în consiliile locale şi primării. Sîntem adepţii fermi ai principiului: „Găgăuzia prosperă – Moldova puternică”.

Nu vă vom dezamăgi! Găgăuzia în cadrul Moldovei integre are viitor!

Zinaida Greceanîi,

preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova,

preşedintele fracţiunii PSRM în Parlamentul RM