PSRM

06 septembrie 2021

PSRM va convoca ședința Consiliului Republican, la care se va decide data desfășurării Congresului formațiunii

Astăzi a avut loc ședința Comitetului Executiv Politic al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul căreia s-au discutat diferite subiecte și au fost luate mai multe decizii importante.

Au fost examinate diverse aspecte organizatorice de partid, punctând un șir de acțiuni ce sunt necesare pe termen scurt și mediu. S-a decis consolidarea echipei centrale a partidului. Astfel, de domeniul juridic va fi responsabil Maxim Lebedinschi, iar de relațiile externe ale PSRM va fi responsabilă Olga Cebotari, ex-vicepremier pentru Reintegrare.

Membrii Comitetului Executiv au analizat și ultimele decizii controversate luate de noul regim, precum și efectele negative ale acestora asupra oamenilor din țară. S-a constatat o tendință îngrijorătoare de majorare a prețurilor la majoritatea produselor, inclusiv a carburanților, fapt care are un impact negativ și provoacă nemulțumirea cetățenilor. De asemenea, constatăm deficiențe în modul în care este gestionată criza pandemică. În contextul în care regimul de la guvernare organizează parade și concerte, pe care cheltuie milioane de lei din bugetul de stat, angajații din educație sunt impuși să suporte cheltuieli pentru testele anti-COVID-19.

Comitetul Executiv a decis convocarea la finele acestei săptămâni a ședinței Consiliului Republican al PSRM, pe agenda căruia va fi inclusiv decizia de convocare a Congresului partidului, care trebuie să fie organizat până la finele anului curent.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă