PSRM

28 ianuarie 2022

PSRM va ataca în instanța de judecată aplicarea retroactivă a tarifelor majorate la gaz natural și agent termic

ПСРМ

Continuă genocidul social, regimul actual lovește tot mai dur în cetățenii țării, golește tot mai rapid buzunarele oamenilor și sărăcește, cu o viteză enormă, poporul. Prețul unui litru de benzină a sărit peste 23 de lei, fiind în creștere doar într-o lună cu peste 2,3 lei, iar un litru de motorină a ajuns să coste deja 20 de lei, cu aproape doi lei mai mult comparativ cu luna trecută.

Din cauza incompetenței și a iresponsabilității criminale ale guvernării, astăzi oamenii acestei țări au mai primit o lovitură serioasă prin majorarea semnificativă a tarifelor la gaz și agentul termic, care va provoca un nou lanț de scumpiri la foarte multe produse, inclusiv pâine și lactate. În mod evident, este o adevărată politică de genocid din partea regimului de la guvernare, în raport cu propriul popor.

În aceste condiții, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor insista să fie aprobate, în regim de urgență, măsuri de compensare integrală a diferenței de preț la tarife pentru toți consumatorii de gaz și agent termic, persoane fizice și juridice, pentru a nu admite scumpirea altor produse și pauperizarea totală a populației. Vom propune revenirea pentru toți la tarifele anterioare, de până în luna noiembrie la gazul natural (circa 5 lei m3), iar diferența în factură să fie achitată integral de stat.

Acțiunile inumane ale puterii față de proprii cetățeni trebuie să devină și obiect de cercetare pentru procurori prin prisma normei Codului Penal. Asta se va întâmpla neapărat, mai devreme sau mai târziu. Acum, însă, trebuie să ne concentrăm urgent pe acțiuni de sprijin pentru toți cetățenii țării.

În condițiile în care Agenția Națională de Reglementare în Energetică a decis, ilegal, să aplice retroactiv tarifele majorate pentru gaz și agent termic, PSRM anunță că va contesta în judecată această decizie. Orice jurist începător cunoaște faptul că principiul retroactivității poate fi aplicat exclusiv când modificarea îmbunătățește situația. În cazul dat, scumpirea resurselor energetice înrăutățește starea financiară a cetățenilor.

În același timp, facem apel la toate forțele politice sănătoase din Republica Moldova să formuleze o poziție consolidată, de condamnare a genocidului social promovat insistent de actualul regim de la guvernare. E timpul să ne unificăm forțele pentru a organiza proteste în apărarea drepturilor sociale ale cetățenilor Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă