PSRM

13 aprilie 2023

PSRM va acorda sprijin cetățenilor sancționați pe nedrept pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe

Astăzi, deputații BCS Grigore Novac și Adrian Lebedinschi au susținut un briefing în cadrul căruia au salutat decizia Curții Constituționale de a declara neconstituționale amendamentele la Codul contravențional, operate de PAS în aprilie 2022, prin care a fost interzisă purtarea panglicii Sf. Gheorghe.

”S-a făcut dreptate pentru cetățeni și claritate pentru judecătorii care sunt nevoiți să examineze cauzele legate de amendarea cetățenilor ce au purtat deschis panglica Sf. Gheorghe în anul 2022. Conform art.32 al Constituției și art.10 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, orice persoană are dreptul la libertatea de exprimare, la opinie. Iată de ce modificările adoptate de PAS sunt ilegale”, a menționat Grigore Novac.

Novac a adăugat că guvernarea nu trebuie să lupte cu trecutul și cu istoria, dar să lupte cu sărăcia, cu inflația. ”Iar istoria trebuie acceptată așa cum este. Cine nu ține cont de trecut – nu are viitor”, – a menționat Novac.

Adrian Lebedinschi a mulțumit cetățenilor care nu s-au temut în 2022 să poarte deschis panglica Sf. Gheorghe – un simbol al victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Totodată, Lebedinschi a menționat că juriștii PSRM sunt la etapa elaborării unui model de cerere de adresare în judecată pentru toți cetățenii care au fost sancționați pe nedrept pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe.

”Timp de o săptămână vom prezenta acest model de cerere în mass-media pentru ca cetățenii să-l poată utiliza și le vom acorda tot suportul necesar pentru ca să-și recapete drepturile, abuziv încălcate de către actuala guvernare”, a concluzionat Adrian Lebedinschi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă