PSRM

11 februarie 2019

PSRM solicită alegeri corecte, „Legea este una pentru toți!”

Partidul Socialiștilor a desfășurat astăzi, 11 februarie, protestul de amploare împotriva încercărilor Partidului Democrat de a înlătura PSRM de la alegeri. Partidul Socialiștilor se declară pentru alegeri cinstite, cu sloganul „Legea este una pentru toți”. Astăzi PSRM a înregistrat la CEC 48 de sesizări și 2 contestații privind încălcările legislației electorale comise de candidații PDM și sateliții săi.

Mitingul PSRM s-a desfășurat în fața clădirii unde se află Comisia Electorală Centrală, care la finele săptămînii trecute a emis un avertisment oficial Partidului Socialiștilor și a recomandat să nu sprijine Președintele Republicii Moldova și să nu participe la evenimentele sale. De asemenea, CEC a cerut administrației rețelei de socializare “Odnoklassniki” să elimine anunțul amnistiei migraționale cu participarea președintelui rus Vladimir Putin și Igor Dodon.

Partidul Socialiștilor a considerat această decizie a CEC drept o încercare ilegală de a elimina PSRM din cursa electorală și a venit cu un apel către susținătorii săi, să participe pe 11 februarie, la mitingul de protest. Participanții la miting au venit cu afișe: “CEC nu este circ!”, „Nu dictaturii!”, „Nu coruperii alegătorilor”, „Nu utilizării resurselor administrative!”.

Ion Ceban: Noi nu vom permite ca poporul nostru să fie lipsit de dreptul de vot!

Mitingul a fost deschis de către secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, care a menționat că regimul de la guvernare utilizează în mod activ resursele administrative în această campanie electorală, făcînd totul pentru a exclude din alegeri cel mai mare, cel mai susținut partid de către popor, Partidul Socialiștilor, pentru a lipsi de dreptul de vot poporul Republicii Moldova.

“După ce au furat miliardul și nu au  reîntors trezoriei niciun leu, după ce au jefuit localitățile din țara noastră: au închis școli și instituții medicale, lipsind oamenii de speranțele pentru viitor, după ce au alungat oamenii din țară, în fiecare zi, 106 persoane pleacă din Moldova pentru totdeauna, ei mai vor să fure și dreptul de vot al cetățenilor noștri! Aceasta este dictatură, noi nu vom permite ca poporul nostru să fie lipsit de dreptul de vot! CEC nu este circ!”, a declarat Ion Ceban.

Zinaida Greceanîi: Trebuie să ajungem la inima tuturor

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a salutat toți participanții la miting din toată țara și din nordul, din sudul și din centrul republicii, precum și pe cei din Chișinău. Dumneaei a menționat că deja au fost desfășurate mai multe mitinguri de protest împotriva actualului regim de la guvernare, dar este evident că acum situația a devenit tensionată și a ajuns la limita răbdării poporului.

“Reprezentanții majorității de la guvernare fac tot posibilul ca să se mențină la putere. Noi, Partidul Socialiștilor, care se bucură de susținerea majorității populației țării, nu vom admite să fie furată victoria care aparține poporului. Nu vom permite ca Republica Moldova să fie distrusă.

Dragi prieteni, activiști și susținători ai Partidului Socialiștilor! Au rămas doar două săptămîni pînă la alegeri. Noi trebuie să mergem din casă în casă, pentru a ajunge la inima fiecărui cetățean, noi trebuie să ne protejăm țara noastră, pentru ca Republica Moldova să rămînă independentă și suverană, pentru ca familiile noastre să fie fericite alături de copiii săi, pentru ca buneii noștri să nu fie alungați din țară!

Victoria Partidului Socialiștilor este singura soluție pentru toată țara. Nu trebuie să le permitem să formeze diverse coaliții în Parlament. Coaliția trebuie să fie creată de popor, nu de cei care sunt încă în Parlament. Victoria va fi pentru poporul nostru!”, a declarat președintele PSRM.

Vlad Batrîncea: Eliminarea socialiștilor din cursa electorală, semnifică alegeri ilegale

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a reamintit că, vinerea trecută, PSRM, care este un partid de opoziție, a fost învinuit că utilizează resurse administrative, ceea ce este absurd. În același timp, democrații utilizează atît bugetul public, cît și funcțiile de stat, adică o resursă administrativă.

“Astăzi, noi solicităm să fie pedepsiți și prim ministrul Pavel Filip și președintele Parlamentului, Andrian Candu, pentru că zilnic utilizează resursele administrative în campania sa electorală. Ei trebuie, fie excluși din campania electorală, deoarece nu sunt suspendați din funcțiile lor, fie eliminați din funcțiile de stat pe care le dețin acum. Și „drumurile bune”, și pensiile, și salariile, toate acestea sunt banii publici, este vorba de fonduri din bugetul public. Este vorba despre resurse administrative! Noi cerem să fie trași la răspundere!”, a spus Vlad Batrîncea.

El a subliniat că, democrații nu pot cîștiga în mod legal, așa că, încearcă să elimine de la alegeri Partidul Socialiștilor, care este susținut de către majoritatea populației. “Eliminarea socialiștilor din cursa electorală, semnifică alegeri ilegale, nu poți lipsi oamenii de dreptul de vot. Noi vom lupta, noi vom proteja dreptul de vot al cetățenilor moldoveni, dreptul lor de a alege, vom apăra democrația!”, a declarat Vlad Batrîncea.

Maxim Lebedinschi: Solicităm să fie asigurate condiții egale pentru toți

Reprezentantul PSRM la Comisia Electorală Centrală, Maxim Lebedinschi, a declarat că legea trebuie să fie egală pentru toți. “Noi suntem învinuiți că utilizăm resurse administrative. Ni se spune că alegerile trebuie să aibă loc în condiții egale pentru toți. Cu toate acestea, nu noi suntem cei care înșelăm oamenii, trimitem primari și funcționari publici să inducă oamenii în eroare. Nu noi intimidăm oamenii cu faptul că nu vor avea pensii dacă vor vota pentru noi. Noi nu încălcăm legea. Noi suntem unicii interesați ca alegerile să se desfășoară transparent și în condiții egale. Vrem ca alegerile să fie corecte și democratice. Solicităm să fie asigurate condiții egale pentru toți”, a subliniat Maxim Lebedinschi.

Bogdan Țîrdea: PDM a asmuțit penalii împotriva președintelui și a socialiștilor

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea a subliniat că astăzi Partidul Democrat este acaparat de o frică animalică. Încrederea în ei este foarte mică, iar ratingul și mai mic. Peste tot ei sunt disprețuiți. Peste tot! Ei sunt alungați ca ciuma.

“Realizînd că pot pierde puterea, ei au mers la o altă mișelie. În primul rînd, au înregistrat un penal care a furat un miliard de la cetățenii țării, Ilan Shor. Apoi au înregistrat un alt penal care a furat un miliard de lei, Dorin Chirtoacă. Apoi ei au înregistrat al treilea penal, care se ascunde de justiție în Rusia, Kalinin și Partidul Regiunilor. Apoi au mai înregistrat un penal, Renato Usatîi, care este implicat în cauze penale, precum în mătase. Apoi toți acești penali au fost asmuțiți împotriva președintelui și a PSRM”, a spus Bogdan Țîrdea.

El a menționat că „toți acești penali sunt parteneri de afaceri ai Partidului Democrat, toți acești penali primesc instrucțiuni de la Partidul Democrat. Toți acești penali „sunt difuzați” toată ziua pe canalele Partidului Democrat – pe Prime, pe canalele 2 și 3. Toți acești penali primesc dovezi compromițătoare în fiecare zi și tot felul de falsuri de la Procuratura Generală, de la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție și din partea SIS. Și totul împotriva PSRM. Toți acești penali primesc resurse administrative din partea Partidului Democrat: mașini, benzină, cupoane, săli pline cu oameni, baze de date ale pensionarilor. Și aceasta este pentru a „lovi” doar în direcția Partidului Socialiștilor”.

Bogdan Țîrdea a remarcat că toți acești penali nu spun niciun cuvînt despre Partidul Democrat, niciun cuvînt despre Plahotniuc. Ei „lovesc” doar în direcția președintelui și a Partidului Socialiștilor.

De asemenea, deputatul a reamintit că CEC a primit în 2017, 2 milioane 800 de mii de dolari de la Marea Britanie, SUA, Olanda și ONU pentru proiectul care se numește “Reforma democratică”.

“Aceasta numiți dumneavoastră reformă democratică? Asta numiți voi consolidare a democrației? Oligarhii și în 2014 s-au unit împotriva noastră, în 2016 cît și în 2018 la alegerile locale. Astăzi ei sunt iarăși împreună și iarăși împotriva noastră. Și Plahotniuc, și Voronin, și Șor, și Usatîi. Ei sunt împreună împotriva poporului, împreună împotriva socialiștilor. Credeți că ne vor putea elimina din cadrul alegerilor? Ne predăm în fața lor? Vom rezista pînă la sfîrșit?”, a întrebat Bogdan Țîrdea protestanții, care i-au răspun prietenos că nu se vor preda și că vor rezista pînă la sfîrșit.

PSRM a depus la CEC 48 de sesizări și 2 contestații

Astăzi socialiștii au contestat la Comisia Electorală Centrală, acțiunile democraților și au solicitat eliminarea din cadrul alegerilor a domnilor Andrian Candu, Pavel Filip și sancționarea PDM, precum și a sateliților săi.

În total, socialiștii au prezentat la CEC 48 de sesizări și 2 contestații privind încălcarea legislației electorale, comisă de candidații PDM și spoilerii săi. În special, candidatul PDM la funcția de deputat, Andrian Candu, a participat la prezentarea noului director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și a noului șef al Curții de Conturi – cu reflectare la canalele de televiziune ale holdingului (publicitate electorală gratuită).

Candidatul PDM la funcția de deputat în circumscripția uninominală Nr.20, Pavel Filip desfășoară întrevederile electorale cu participarea actualilor secretari de stat, participă la întrevederile electorale în calitate de prim ministru, se întrunește cu alegătorii în clădirile administrației locale (utilizarea resurselor administrative), pozează alături de politicianul din străinătate, prim ministrul României, Viorica Dăncilă.

13 sesizări se referă la alți candidați ai PDM, iar altele 14, sateliților PDM. Aici este vorba despre publicitatea nedeclarată ascunsă , utilizarea resurselor administrative și a fondurilor din bugetul public, utilizarea fondurilor nedeclarate și coruperea alegătorilor.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă