PSRM

30 noiembrie 2023

PSRM: Respectați neutralitatea Republicii Moldova!

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova se pronunță categoric împotriva tentativelor conducerii țării și a reprezentanților unor țări străine de a implica Republica Moldova într-un conflict militar pe teritoriul Ucrainei.

Reiterăm poziția Partidului Socialiștilor.

1. Conflictul militar din Ucraina este o tragedie a două popoare frățești care poate fi soluționat doar la masa de tratative. Acest conflict nu poate și nu va fi reglementat pe cale militară.

2. Republica Moldova menține și va menține relații diplomatice atât cu Ucraina, cât și cu Federația Rusă. Moldova are legături istorice, culturale, economice și spirituale cu ambele țări. Concetățenii noștri trăiesc și muncesc în ambele țări.

3. Moldova, conform Constituției, este un stat neutru. Statutul de neutralitate permanentă nu permite Moldovei să se implice în conflicte armate și să pună la dispoziție teritoriul său pentru transportarea încărcăturilor militare sau cu dublă utilizare. Solicităm conducerii Republicii Moldova să asigure respectarea neutralității constituționale a țării și să împiedice atragerea Republicii Moldova în conflicte dinafara teritoriului nostru.

4. PSRM condamnă categoric declarațiile reprezentanților unor țări străine pe tema situației politice interne din țara noastră.

6. Solicităm autorităților moldovenești să stopeze acțiunile de militarizare a Republicii Moldova și să facă tot posibilul pentru a păstra pacea în republica noastră.

7. PSRM insistă ca oaspeții țării noastre să respecte independența, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă