PSRM

07 februarie 2019

PSRM: Toate legile necesare ale țării ar trebui adoptate numai în noul Parlament

Cu două săptămîni înainte de alegeri, majoritatea parlamentară încearcă să adopte în grabă o serie de decizii și numiri în funcții, populiste.

Apare întrebarea, de ce aceste subiecte nu au fost incluse pe ordinea de zi a parlamentului, în decursul celor patru ani de mandat.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova declară refuzul de a participa la acest spectacol politic ordinar al guvernării falimentare.

Toate legile, inclusiv cele cu caracter social, trebuie să treacă procedura de dezbateri în trei lecturi. Amintim, că în decursul ultimilor ani, Parlamentul actual a blocat sute de inițiative cu caracter social înaintate de  deputații Partidului Socialiștilor, cît și de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Considerăm că este categoric inacceptabilă numirea politicianului ratat, Marian Lupu în funcția de președinte al Curții de Conturilor.

Funcțiile înalte din stat nu trebuie să reprezinte un loc pentru angajarea oamenilor din anturajul lui Vlad Plahotniuc.

Componența actuală a Parlamentului este direct responsabilă pentru haosul și degradarea din țară, pentru ruperea relațiilor cu partenerul nostru strategic principal – Federația Rusă, pentru criza economică și falimentarea întreprinderilor, plecarea în masă a populației din țară, numirea ilegală a ”guvernului de noapte” Filip.

Acești deputați trebuie să plece la coșul de gunoi al istoriei. Toate legile necesare țării și societății trebuie adoptate de noul parlament, format după alegerile din 24 februarie 2019.

 

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă