PSRM

01 februarie 2023

PSRM susține poziția Bisericii Ortodoxe din Moldova cu privire la nerecunoașterea cuplurilor de același sex și este gata să se alăture protestelor ortodoxe

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își declară sprijinul deplin pentru Biserica Ortodoxă din Moldova în protejarea valorilor și tradițiilor noastre care stau la temelia societății moldovenești. Apărarea Ortodoxiei și a familiei tradiționale este unul dintre punctele prioritare ale programului Partidului Socialiștilor.

Împărtășim pe deplin poziția Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, care a condamnat public decizia rușinoasă a CEDO care obligă țara noastră să recunoască legal cuplurile de același sex. Această decizie a judecătorilor CEDO este o ofensă adusă poporului Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor condamnă poziția perfidă a Președintelui Maia Sandu, a Guvernului și a partidului PAS, care ignoră cinic opinia Bisericii Ortodoxe din Moldova și a cetățenilor creștini ortodocși care reprezintă o majoritate a societății, datorită voturilor cărora PAS a câștigat puterea în țară.

Condamnăm atacurile și amenințările la adresa Bisericii Ortodoxe din Moldova, a Mitropolitului Vladimir, precum și a reprezentanților clerului Bisericii. Considerăm lipsită de demnitate campania de denigrare a Mitropoliei Moldovei în mass-media pro-guvernamentală. Persecutarea bisericii va genera o confruntare sporită în societatea noastră.

Partidul Socialiștilor susține apelul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Moldove către locuitorii ortodocși din Moldova de a proteja, în conformitate cu legea, credința, tradițiile și valorile familiale ale poporului nostru. Suntem gata să ne alăturăm oricăror acțiuni pașnice de protest care vor fi organizate cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir și a Sinodului Bisericii Ortodoxe a Moldovei.

Printre membrii Partidului Socialiștilor se numără reprezentanți ai diferitelor confesiuni, precum și necredincioși. Dar pentru noi toți, credința ortodoxă este piatra de temelie a statalității noastre, a istoriei și culturii noastre, sursa valorilor noastre spirituale și morale stabilite de secole.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă