PSRM

01 septembrie 2021

PSRM сontestă decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică privind obligativitatea angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19

ПСРМ

PSRM сontestă în instanța de judecată decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și cere anularea obligării angajaților din Educație să suporte cheltuielile pentru testele anti-COVID-19. Vaccinarea trebuie să rămână benevolă, dar nu obligatorie.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă acțiunile discriminatorii ale guvernării și afirmația iresponsabilă și scandaloasă a premierului, Natalia Gavrilița în raport cu cadrele didactice. În ajunul începutului unui nou an de învățământ, actuala guvernare a lansat un șir de acțiuni de hărțuire a angajaților din domeniul Educației, inclusiv a pedagogilor și profesorilor. Conducerea țării îi forțează pe acești oameni să se vaccineze ori să plătească teste anti-COVID-19 din propriul salariu, care și așa deseori nu ajunge nici pentru strictul necesar pe fundalul unor scumpiri la majoritatea produselor.

Cei de la guvernare nu vor să ia în calcul o atitudine personalizată față de reprezentanții corpului didactic și cel auxiliar, unii dintre care au contraindicații de a face vaccin, alții refuză pe motive religioase, dar sunt și cazuri când acești angajați au fost bolnavi recent de coronavirus și au anti-corpi naturali.

Cu doar câteva ore până la începutul unui nou an de învățământ, prim-ministrul Natalia Gavrilița a făcut o afirmație de-a dreptul scandaloasă și ofensatoare la adresa pedagogilor și profesorilor. Gavrilița a declarat că cei care refuză vaccinarea, „să-și caute altă ocupație”.

O astfel de atitudine sfidătoare și arogantă la adresa corpului didactic din partea conducerii statului poate provoca o criză în educație, când mulți dascăli vor pleca din sistem. Asta în condițiile în care școlile și așa se confruntă cu un deficit mare de profesori și pedagogi, iar grădinițele n-au suficiente educatoare.

Acțiunile actualei guvernări ne duce la ideea că noua putere din Republica Moldova are misiunea de a distruge Educația, școlile și liceele din țară. De acest fapt se conving tot mai mulți cetățeni, inclusiv cei care au dat votul pentru o schimbare, doar că schimbarea aduce doar vremuri proaste pentru popor și vremuri bune doar pentru verișoarele și rudele celor de la conducere.

Se creează impresia că actuala conducere a țării, împreuna cu partidul de guvernământ – PAS, tratează profesorii, medicii, dar și toți cetățenii Republicii Moldova, doar în calitate de „electorat” de care au nevoie doar în alegeri, pentru că imediat după ce primesc votul lor, uită de promisiuni și de necesitățile oamenilor.

PSRM felicită întregul corp didactic din țară, precum și toți elevii, cu ocazia zilei de 1 septembrie, când școlile își redeschid ușile pentru a oferi noi cunoștințe și aptitudini noilor generații. Țara are viitor doar dacă are educație de calitate, iar guvernarea tratează cu respect angajații din acest domeniu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă