PSRM

23 martie 2018

PSRM solicită cetățenilor să nu răspundă provocărilor unioniștilor

Partidul Socialiștilor este cel mai mare partid care consecvent apără statalitatea, suveranitatea și integritatea Republicii Moldova.

La fel ca și majoritatea populației Republicii Moldova, PSRM condamnă cu fermitate impunerea violentă și părtinitoare din partea minorității unioniste a propriei agende a evenimentelor.

Considerăm organizarea de către unioniști la 25 martie, la Chișinău,  a ”Marșului Unirii”, drept o provocare deliberată îndreptată împotriva suveranității statului, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și o provocare împotriva poporului multinațional moldovenesc.

Participarea la aceste acțiuni a cetățenilor din România este un act de ingerință gravă în treburile Republicii Moldova suverane.

A devenit cunoscut faptul că, organizatorii acestei acțiuni sunt pregătiți să implice în mod activ studenții, elevii liceelor și ai gimnaziilor. În Chișinău, se așteaptă sosirea de adepți ai grupărilor de extrema dreaptă și fani ai echipelor de fotbal din România.

Partidul Socialiștilor din Moldova cere colaboratorilor SIS, Ministerului de Interne și a Procuraturii să-și îndeplinească obligațiile profesionale pentru a opri actele de violență din capitala Moldovei și pentru a preveni infiltrarea în țară a provocatorilor din statul vecin. Solicităm părinților și profesorilor să nu permită implicarea ilegală a minorilor în acțiunile violente.

Partidul Socialiștilor își declară refuzul de a organiza orice contramăsuri pe 25 martie 2018. Orice act de violență din capitală va conduce la atingerea obiectivelor stabilite de organizatori: de a destabiliza situația din Moldova și de a submina încrederea cetățenilor în propriul lor stat. Noi îndemnăm toți cetățenii țării să nu răspundă provocărilor unioniștilor.

În același timp, considerăm că este necesar să consolidăm lupta împotriva unionismului pe dimensiunea juridică și cea legislativă. Vom insista consecvent pe interzicerea activității oricăror partide și mișcări de natură unionistă. Aceste partide, mișcări și personalități nu trebuie admise să participe la viitoarele alegeri locale și parlamentare.

Partidul Socialiștilor declară că sprijină plenar poziția Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și se declară disponibil să participe la formarea Frontului Național pentru apărarea statalității moldovenești, dacă din partea șefului statului va fi făcut un astfel de apel.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă