PSRM

11 mai 2015

PSRM şi-a prezentat candidaţii pentru funcţia de primar în Comrat, Ceadîr-Lunga şi Vulcăneşti

Pentru funcţia de primar în oraşul Comrat, din partea Partidului Socialiştilor, a fost înaintată candidatura lui Alexandru Suhodolschi, în Ceadîr-Lunga – Constantin Cheleş, iar în Vulcăneşti – Roman Tiutin. Candidaţii au fost prezentaţi astăzi, la Comrat, de preşedintele PSRM, Igor Dodon.

Igor Dodon, în relatarea sa cu referire la candidatul la funcţia de primar al Comratului, Alexandru Suhodolschi, a menţionat că „opţiunea Partidului Socialiştilor pentru un candidat tînăr nu a fost întîmplătoare”. Potrivit lui, locuitorii Comratului au meritat ca oraşul lor să fie condus de un adevărat gospodar cu perspective, indicînd că A. Suhodolschi în calitate de candidat al PSRM are toate şansele la victorie. La rîndul său, Alexandru Suhodolschi a declarat că doreşte să facă ordine în Comrat, redîndu-i şi stabilitatea necesară. „Cred în potenţialul enorm al Comratului. Sînt convins că noi vom putea să ne transformăm oraşul nu doar într-un centru economic, ci şi în unul politic din sudul ţării noastre”, a declarat candidatul.

Prezentînd candidatul pentru postul de primar de Ceadîr-Lunga, Constantin Cheleş, Igor Dodon l-a calificat drept un adevărat gospodar, care nu a făcut niciodată politică şi care ştie cum să soluţioneze problemele din oraş. Constantin Cheleş a mulţumit PSRM pentru încrederea acordată, declarînd că, în calitate de primar al oraşului, vede principalul obiectiv în crearea unor condiţii de trai mai bune în Ceadîr-Lunga.

Totodată, Partidul Socialiştilor a decis să sprijine candidatura lui Roman Tiutin pentru postul de primar de Vulcăneşti pentru „poziţia sa clară şi fermă”. „A venit timpul să ne detaşăm de politică pentru a începe soluţionarea problemelor, pentru a dezvolta oraşul şi a-i reda aspectul înfloritor de odinioară”, a declarat candidatul R. Tiutin.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a menţionat că toţi cei trei candidaţi sînt apartinici, iar conducerea PSRM nu a înaintat faţă de ei condiţii dе aderare în rîndurile socialiştilor în schimbul susţinerii în posturile respective. „Principalul este ca ei să cîştige, să înceapă a schimba situaţia în aceste oraşe spre bine, soluţionînd eficient problemele cetăţenilor şi creînd condiţii noi, mai confortabile pentru viaţă”, a subliniat Igor Dodon.

După cum a  specificat politicanul, oraşele în care învingători vor ieşi candidaţii PSRM, în cîteva săptămîni după alegeri, vor semna acorduri de colaborare cu oraşele, localităţile sau regiunile Federaţiei Ruse, ceea ce va contribui la dezvoltarea oraşelor şi atragerea investiţiilor.

Igor Dodon le-a mulţumit găgăuzilor pentru sprijinul, manifestat de ei faţă de Partidul Socialiştilor la alegerile din 30 noiembrie, 2014, cînd pentru socialişti au votat mai mult de 56 la sută din locuitorii Autonomiei, precum şi pentru susţinerea manifestată faţă de candidatul independent, sprijinit de PSRM, Irina Vlah, care la 22 martie, a repurtat victoria în alegerile pentru postul de başcan al Găgăuziei.

Igor Dodon a menţionat că la alegerile locale din iunie, curent, Partidul Socialiştilor va candida pentru consiliile locale în toate cele 26 de circumscripţii electorale din Autonomie, îndemnîndu-i pe locuitorii Găgăuziei să voteze „steaua”. „Nu v-am înşelat aşteptările în Parlament şi nu am făcut negoţ cu Plahotniuc şi Filat, aşa cum au procedat comuniştii. Nu vă vom trăda nici la nivel local. Promit că socialiştii vor soluţiona la concret problemele fiecărei localităţi”, a spus în final preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă