PSRM

30 ianuarie 2019

PSRM se pronunță categoric împotriva reformei administrativ-teritoriale: „Acest haos trebuie oprit!”

Reprezentanții Partidului Socialiștilor se pronunță categoric împotriva reformei administrativ-teritoriale. Despre aceasta au declarat socialiștii în cadrul conferinței de presă de astăzi.

De asemenea, remarcăm că, anterior, în timpul prezentării programului electoral al PSRM, liderul formațiunii politice, Zinaida Greceanîi a constatat că, socialiștii nu vor permite comasarea primăriilor, precum și trecerea de la raioane la județe, așa cum a fost în Republica Moldova după cîțiva ani de la obținerea independenței.

„Lichidarea raioanelor și a primăriilor va condiționa nemijlocit închiderea școlilor, grădinițelor și a spitalelor raionale. Acest lucru va duce la faptul că, oamenii vor fi nevoiți să se deplaseze 40-50 kilometri pentru a primi un certificat sau îngrijire medicală. Nu trebuie să permitem ca acest lucru să se întîmple!”, a declarat președintele raionului Basarabeasca, Piotr Pușcari.

Socialistul a citat exemplul raionului Basarabeasca, unde nu a fost închisă nici o școală, în pofida introducerii scandaloasei reforme educaționale.

“Consider că ceea ce se face astăzi, se face împotriva oamenilor! Iar puterea – Guvernul, Parlamentul ar trebui să fie mai aproape de oameni, alături de ei! Actuala guvernare, cei care au fost la putere timp de 9 ani, promit astăzi că vor aloca bani, vor ajuta … Dar am văzut, că pe parcursul a 9 ani au fost închise școli, instituții, totul a fost distrus! Ei au făcut tot posibilul ca, tineretul nostru, poporul nostru să plece în străinătate! Noi spunem că acest haos, această dezordine trebuie oprită!”, a spus Pușcari.

Partidul Socialiștilor promite că, va face tot posibilul pentru ca, în fiecare sat să existe o școală, o grădiniță și un centru medical! PSRM va face tot posibilul pentru ca țara noastră să se dezvolte.

“Sunt convins, țara noastră are viitor!”, a afirmat Pușcari.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă