PSRM

01 mai 2023

PSRM: Sarcina noastră principală este lichidarea șomajului și protecția omului muncii

Partidul Socialiștilor adresează felicitări tuturor cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia Zilei Internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii!

Protecția drepturilor omului muncitor, a demnității sale umane și a bunăstării acestuia reprezintă obiectivul de bază a programului Partidului Socialiștilor. Considerăm necesară realizarea dreptului la muncă și la protecția muncii, așa cum este prevăzut în articolul 43 al Constituției Republicii Moldova. Sarcina primordială pe care statul trebuie să o rezolve este lichidarea șomajului, crearea locurilor de muncă pe teritoriul țării noastre și asigurarea unui salariu decent.

În ultimii trei ani de guvernare a Maiei Sandu și a PAS, care și-au mințit alegătorii într-un mod cinic, s-au agravat brusc toate problemele sociale și, în primul rând, problema ocupării forței de muncă. Modelul de integrare europeană promovat de Sandu și de PAS prevede închiderea întreprinderilor industriale, o lovitură asupra sectorului agrar, lipsa protecției producătorului național care creează locuri de muncă pe teritoriul Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor pledează pentru implementarea legii care prevede ca cel puțin 50 la sută din produsele de pe rafturile magazinelor din Republica Moldova să fie autohtone, pentru acordarea unui sprijin plenar fermierilor moldoveni din partea statului. Suntem împotriva vânzării terenurilor agricole străinilor – cea mai importantă avuție națională a Republicii Moldova.

Partidul Socialiștilor se pronunță împotriva realizării reformei administrative care prevede lichidarea raioanelor și a primăriilor, închiderea școlilor și a spitalelor, concedierea a zeci de mii de angajați din sfera bugetară.

Partidul Socialiștilor este singurul partid care are un program de dezvoltare socio-economică a țării noastre, care prevede atragerea masivă a investițiilor din Vest și din Est, crearea de noi întreprinderi agricole și industriale, crearea a zeci de mii de noi locuri de muncă bine plătite pe teritoriul Republicii Moldova.

Guvernarea actuală nu este capabilă să soluționeze nicio problemă, nici la nivel național, nici la cel local. Acești oameni incompetenți, mincinoși și ipocriți trebuie să plece. Doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate vor oferi țării și societății noastre șansa de a se dezvolta și de a prospera.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă