PSRM

15 mai 2018

PSRM salută decizia de acordare a statutului de observator Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică

Partidul Socialiștilor din RM salută decizia Consiliului economic suprem eurasiatic de a acorda Republicii Moldova statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Euroasiatică, care a fost susținută unanim de către toți șefii statelor-partenere a UEE, la data de 14 mai 2018.

Partidul Socialiștilor a pledat și pledează în continuare pentru integrarea țării noastre în structurile eurasiatice. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică este unul din obiectivele primordiale ale partidului, acțiune pentru care PSRM optează mai bine de cinci ani.

De asemenea, colaborarea mai strînsă a Republicii Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică, reprezintă poziția majorității cetățenilor moldoveni și un obiectiv de interes național. De aceea, au fost întreprinse eforturi considerabile în această direcție, de către șeful statului, Igor Dodon, liderul neformal al PSRM.

Suntem extrem de interesați de relațiile cu Uniunea Economică Eurasiatică, care include principalii parteneri strategici ai țării noastre. Anume în țările-membre ale UEE se află cele mai importante piețe de desfacere pentru produsele moldovenești. Anume din statele-membre ale UEE primim resursele energetice necesare pentru economia țării noastre.

Integrarea eurasiatică va permite Republicii Moldova să colaboreze mai strîns cu statele membre ale UEE în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, tehnologiilor informaționale, economiei digitale și multe alte domenii ale economiei.

Experiența de a participa la cooperarea în domeniul producției cu statele membre UEE, este foarte prețioasă pentru noi, am dori să primim această experiență, căci este vorba despre deschiderea de societăți mixte, promovarea bunurilor noastre pe piața eurasiatică și crearea de noi locuri de muncă.

Susținem decizia de a acorda țării noastre statutul de observator pe lîngă UEE și considerăm acest eveniment ca fiind un prim pas spre obținerea statutului de membru cu drepturi depline al acestei organizații.

În același timp, pledăm pentru menținerea cooperării cu Uniunea Europeană. Republica Moldova trebuie să construiască relații reciproc avantajoase atît cu Vestul, cît și cu Estul. Doar o politică externă echilibrată poate asigura o dezvoltare stabilă și păstrarea statalității Republicii Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă