PSRM

01 martie 2023

PSRM: Regimul majorează numărul funcționarilor, dar oamenii trăiesc tot mai rău

Astăzi, în cadrul unui briefing, deputații PSRM au criticat majorarea numărului de ministere de către regimul de la guvernare, ceea ce creează o povară suplimentară pentru bugetul de stat, dar nu îmbunătățește viața cetățenilor.

Deputatul Petru Burduja a criticat metodele de guvernare ale actualei puteri care în loc să rezolve problemele din sfera economică și socială, majorează numărul de ministere în Guvern.

„Astăzi Republica Moldova se află într-un colaps economic și social. Și în loc să fie luate măsuri urgente de soluționare a problemelor, de a spori bunăstarea cetățenilor, ei schimbă primii miniștri, cresc numărul ministerelor. Au schimbat puțin forma puterii executive, dar nu și conținutul. Din păcate, instrucțiunile de care se conduce actuala guvernare, au rămas aceleași”, a spus Petru Burduja.

Deputatul a amintit că fracțiunea BCS a preîntâmpinat-o și pe premierul Gavrilița despre consecințele luării unor decizii alogice și inadecvate, resimțite de fiecare cetățean din țară.

„Am fi dorit ca guvernul să ne explice mai multe lucruri. În special, de ce cetățenii și agenții economici nu sunt în stare să-și achite facturile la utilități în timp ce din bugetul de stat au fost alocate circa 11 miliarde de lei pentru plata compensațiilor?

Numărul ministerelor a crescut de la 9 la 14, salariile miniștrilor au fost majorate cu 8 mii de lei. Dar care este efectul? Prețurile la produsele alimentare și tarifele la utilități au crescut de mai multe ori. Între timp, guvernul a primit împrumuturi externe – unde sunt acești bani? De ce viața oamenilor devine tot mai grea?

Mesajul nostru către autorități este simplu: dacă nu puteți îmbunătăți viața cetățenilor, plecați. Nimic nu este veșnic în lume – nici fotoliul, nici funcția, nici puterea”, a spus Petru Burduja.

Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, a menționat că astăzi viața a devenit mai bună doar pentru reprezentanții partidului de la guvernare și rudele acestora, iar omul simplu a fost lăsat să-și rezolve problemele de unul singur.

„Oare a devenit viața mai ușoară după ce a fost majorat numărul de funcționari? Au divizat Ministerul Agriculturii și Mediului, dar lemnul de foc sau produsele alimentare s-au ieftinit? Au inventat Ministerul Energiei și i-au oferit un loc de muncă ong-istului lor. Dar facturile nu au devenit mai mici, în plus, a crescut tariful pentru energia termică. Au divizat ministerul Sănătății și Protecției Sociale. A devenit medicina mai calitativă? S-au ieftinit medicamentele în farmacii? Sau pensionarii au început să trăiască mai bine? Nu!”- afirmă deputatul.

Potrivit lui Odnostalco, politica PAS a transformat Moldova în cea mai săracă țară din Europa. „În această situație există o singură soluție – domnii care consideră Republica Moldova un simplu teritoriu și nu un stat suveran, trebuie să plece”, a conchis Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă