PSRM

25 martie 2020

PSRM propune ca alocațiile de la bugetul de stat destinate partidelor politice să fie transferate în Fondul combaterii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19

25 martie 2020 – Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Zinaida Greceanîi, a declarat în cadrul briefingului de astăzi că Partidul Socialiștilor propune ca alocațiile de la bugetul de stat destinate partidelor politice să fie transferate în Fondul combaterii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19, deschis de Ministerul Finanțelor.

Zinaida Greceanîi a subliniat că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă susținerea în acțiunile întreprinse de Comisia pentru Situații Excepționale în vederea combaterii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19 și este gata să acorde sprijinul necesar în acest sens.

„În această perioadă complicată, apare necesitatea urgentă de a fi procurate utilaje suplimentare, medicamente, de a stimula persoanele care activează pentru a combate răspîndirea epidemiei, ceea ce atrage după sine resurse financiare neacoperite de bugetul public”, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a menționat că aportul partidelor politice, printre altele, poate fi prezentat în donarea alocațiilor de la bugetul de stat, obținute ca urmare a rezultatelor alegerilor la care au participat.

Zinaida Greceanîi a remarcat că Legea privind partidele politice nu permite astfel de operațiune. În acest sens, Partidul Socialiștilor vine cu solicitarea către Comisia pentru Situații Excepționale de a examina posibilitatea privind instituirea unei derogări, pe perioada stării de urgență, de la art 28 a Legii privind partidele politice, care ar permite utilizarea alocațiilor de la bugetul de stat pentru donarea în fondul combaterii răspîndirii epidemiei virusului COVID-19.

Zinaida Greceanîi a făcut apel la toate partidele politice din Moldova, care primesc fonduri de la bugetul de stat, să susțină această inițiativă, contribuind astfel la combaterea acestei pandemii.

„Sunt sigură că doar eforturile noastre comune și susținerea reciprocă ne vor ajuta să depășim această perioadă dificilă. Sper că toate partidele politice vor susține această inițiativă”, a subliniat Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă