PSRM

30 martie 2021

PSRM propune amânarea alegerilor în Găgăuzia pentru ca oamenii să nu fie supuși riscului

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a prezidat astăzi ședința fracțiunii parlamentare a PSRM în cadrul căreia a fost analizată situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm.

Participanții la ședință au reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. Aceștia au fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor.

În acest sens deputații au salutat disponibilitatea autorităților chineze de a dona țării noastre, în cel mai scurt timp posibil, a unui lot de vaccin împotriva Covid-19, la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, a fost menționat că livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le va purta Igor Dodon la Moscova, săptămâna curentă.

Fracțiunea PSRM rămâne fermă pe poziția că acum prioritatea numărul unu este sănătatea și viața oamenilor, asigurarea țării noastre cu vaccin anticovid, iar alegerile parlamentare anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației.

În acest context Igor Dodon a propus colegilor să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai.

Sănătatea și viața oamenilor sunt mult mai importante decât lupta politică!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă