PSRM

16 septembrie 2019

PSRM a semnat un nou Acord privind majoritatea parlamentară cu blocul ACUM

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Platforma politică „DA” și Partidul Acțiune și Solidaritate au semnat astăzi Acordul privind majoritatea parlamentară.

Din partea fracțiunii PSRM documentul a fost semnat de către vicepreședintele Parlamentului RM, Ion Ceban, din partea Platformei „DA” – vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari și din partea Partidului Acțiune și Solidaritate – Mihai Popșoi.

Acordul a fost semnat și de liderii statului: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanii, și Prim-ministrul Maia Sandu.

Înțelegerea pentru încheierea unui nou Acord privind majoritatea parlamentară pe termen lung a fost obținută între membrii coaliției după ce Acordul politic temporar care a fost încheiat între fracțiunea PSRM și blocul ACUM pe 8 iunie 2019, a fost implementat aproape pe deplin.

Potrivit lui Ion Ceban, acest acord include toate reformele prioritare și sarcinile propuse de coaliție pe termen scurt, mediu și lung.

“Este un angajament comun a tuturor instituțiilor statului și ține nemijlocit de acțiunile întreprinse în campania electorală, cît și după, care sunt prioritățile noastre în domeniul social, în domeniul reformării justiției și cel al economiei”, a spus Ion Ceban.

Documentul a fost publicat astăzi pe pagina lui Ion Ceban de pe o rețea de socializare, unde toată lumea poate face cunoștință cu conținutul acestuia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă