PSRM

04 februarie 2020

PSRM va susține inițiativele Președintelui și ale Guvernului menite să îmbunătățească climatul investițional domeniului de afaceri

Despre prioritățile Partidului Socialiștilor în domeniul economiei și problemele cu care se confruntă sectorul real a vorbit deputatul fracțiunii PSRM, Petru Burduja, în cadrul briefingului din 4 februarie. El a menționat că fracțiunea socialiștilor va susține toate inițiativele Președintelui și ale Guvernului menite să îmbunătățească climatul investițional domeniului de afaceri.

Deputatul a enumerat cele mai importante inițiative:

1. Crearea platformelor de mediere și soluționare prin consens a tuturor problemelor aparente în sectorul real al economiei: Legislativ – Guvern – Domeniul de afaceri.

2. Crearea unor burse (platforme) digitale specializate pentru produsele agricole principale – cereale, porumb și floarea soarelui. Scopul acestora este apropierea maximală a producătorilor agricoli față de cumpărătorii finali, care va duce desigur la sporirea veniturilor producătorilor agricoli.

3. Reglementarea pieței produselor semincere și celei a îngrășămintelor, scopul fiind sporirea veniturilor producătorilor agricoli.

4. În prezent, o atenție deosebită este necesar de atras asupra impozitării zilierilor. În perioadele sezoniere producătorii agricoli sunt nevoiți să angajeze zilieri pentru recoltarea produselor sale. Este necesar de revizuit Codul Muncii în ce privește motivarea zilierilor pentru activitatea suplimentară oferită inclusiv și sub aspectul impozitării.

5. Riscul sporit în domeniul creditării și împrumuturilor nebancare. Acest segment are impact negativ, nu doar pentru păturile social vulnerabile, dar și asupra afacerilor mici și mijlocii.

6. Promovarea și susținerea sub aspect legislativ a domeniului turismului. Redînd acestui segment drept una din prioritățile de dezvoltare strategică la nivel național. Dezvoltarea turismului are o acțiune multiplicativă asupra economiei.

7. Implementarea pe scară largă pînă la final a automatizării serviciului fiscal în vederea simplificării rapoartelor companiilor, inclusiv pentru afacerile mici și mijlocii.

“Aceste și alte priorități vor fi susținute de către fracțiunea Partidului Socialiștilor în Legislativ. De asemenea, vom susține orice propunere a Președintelui RM, Igor Dodon și a Guvernului, care vin să îmbunătățească climatul investițional domeniului de afaceri în ansamblu, să conducă la crearea noilor locuri de muncă, diversificarea aprovizionării energetice a țării etc”, a menționat deputatul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă