PSRM

17 decembrie 2019

PSRM pledează pentru stabilitate politică și creșterea nivelului de trai al cetățenilor

CHIȘINĂU – 17 decembrie 2019 – PSRM pledează pentru stabilitate politică în țară și pentru întreprinderea măsurilor concrete care să contribuie la creșterea nivelului de trai al populației Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, după ședința Consiliului Republican al formațiunii. Totodată, socialiștii au decis să-l propună pe Igor Dodon drept candidat pentru funcția de președinte al țării la alegerile prezidențialele din 2020.

Consiliul Republican al PSRM a făcut astăzi totalurile activității în anul 2019 și a stabilit prioritățile pentru anul viitor.

”În 2020 urmează să promovăm proiectele sociale și economice care vor veni din Guvernul tehnocrat, pe care noi îl susținem. Cel mai important este să facem viața mai bună pentru cetățeni și să instaurăm o stabilitate atît politică, dar și economică în țară”, a declarat Greceanîi.

Președintele PSRM susține că membrii Consiliului Republican au decis să-l propună pe președintele țării, Igor Dodon, pentru un al doilea mandat la Președinție la alegerile prezidențiale din 2020. Socialiștii au reiterat că nu vor susține ideea modificării Constituției și că pledează în continuare pentru un stat prezidențial și pentru alegerile directe ale președintelui Republicii Moldova.

Invitat la ședința Consiliului Republican al PSRM, președintele Igor Dodon a declarat că va examina această propunere, iar decizia finală urmează să fie luată în vara anului viitor.

Președintele țării a transmis și un mesaj către politicieni și partidele politice din țară să plaseze luptele politice pe planul doi și să se ocupe în continuare de nevoile oamenilor.

”Nu contează cine și de la ce partid este. Important este la nivel local să se găsească soluții, pentru că oamenii așteaptă măsuri concrete. La nivel central ne dorim același lucru”, a declarat Dodon.

Președintele a mai menționat că echipa sa va face tot posibilul ca în țară să nu fie declanșate alegerile parlamentare anticipate. Potrivit șefului statului, oamenii nu au nevoie de alegeri anticipate, ci de stabilitate.
Igor Dodon a reiterat că pledează în continuare pentru un stat prezidențial și alegerea directă a șefului statului.

”Peste 95 la sută dintre cetățeni vor să-și aleagă singuri președintele țării. Astfel, alegerile președintelui Republicii Moldova, în anul următor, vor fi în octombrie-noiembrie prin vot direct”, a declarat Igor Dodon.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă