PSRM

19 iulie 2023

PSRM a prezentat un raport de activitate a fracțiunii municipale în sectorul Râșcani, pe perioada mandatului de 4 ani

Partidul Socialiștilor a prezentat astăzi primul raport privind rezultatele activității fracțiunii PSRM în CMC, timp de patru ani de mandat, în raioanele capitalei. Prima prezentare a avut loc în sectorul Râșcani, în scuarul din fața uzinei Mezon, care a fost renovat, proiectat și monitorizat în totalitate de socialiști.

În debutul prezentării, secretarul executiv al PSRM, Igor Dodon, a menționat că majoritatea proiectelor de infrastructură din capitală din ultimii patru ani au fost inițiate de socialiști.

„Chișinăuienii trebuie să cunoască ce au făcut socialiștii în municipiu grație voturilor primite acum 4 ani. La inițiativa socialiștilor au fost realizate sute de proiecte în Chișinău și în suburbiile capitalei”.

Igor Dodon a adresat felicitări consilierilor municipali și locuitorilor Chișinăului cu prilejul acestor rezultate frumoase, exprimându-și încrederea că echipa PSRM va obține și mai multe realizări nu doar la nivel de capitală, dar și la nivelul întregii țări.

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare BCS, Vlad Batrîncea, de asemenea, a adresat mulțumiri echipei socialiștilor. Batrîncea a menționat că, datorită activității socialiștilor, sectorul Râșcani a devenit curat și amenajat, sunt în proces de reabilitare drumurile din curți, acoperișurile și scările din blocuri.

„În următorii patru ani vor fi și mai multe proiecte și vom munci pentru oameni. Trebuie să reasigurăm protecția socială și sprijinul cetățenilor noștri. Avem mult de lucru și vom avea și mai multe rezultate”, a spus Vlad Batrîncea.

Președintele fracțiunii PSRM din CMC, Alexandr Odințov, a subliniat că consilierii au depus eforturi colosale pentru ca locuitorii Chișinăului să se bucure de orașul lor. El a amintit că munca a început în condițiile dificile ale conducerii lui Chirtoacă.

„Nu am reușit să stopăm toate construcțiile ilegale, dar am izbutit să impunem marile companii să respecte voința chișinăuenilor – în ultimii 4 ani practic nu au fost scandaluri majore legate de construcții”, a remarcat șeful fracțiunii.

Alexandr Odințov a menționat că cea mai productivă perioadă a fost când Igor Dodon era președinte al țării, când guvernul susținea Chișinăul, primarul nu se implica în politică, iar majoritatea în consiliul municipal era asigurată de fracțiunea PSRM.

Atunci, pentru prima dată, circa 700 de milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat pentru proiecte de infrastructură din capitală, în special pentru reconstrucția străzii Albișoara.

„În acești patru ani am îndeplinit o mare parte a doleanțelor chișinăuienilor”, a spus președintele fracțiunii. El a îndemnat locuitorii sectorului să fie mai activi, să se adreseze consilierilor cu solicitări de amenajare a orașului, „iar noi vom încerca, și împreună vom face Chișinăul și mai confortabil”.

Președintele organizației teritoriale a PSRM din sectorul Râșcani, consilierul municipal Serghei Basiuc-Brînzei a declarat că pe perioada mandatului (2019-2023), consilierii municipali din sectorul Râșcani și-au îndeplinit aproape toate promisiunile.

La solicitarea locuitorilor sectorului, au fost instalate 550 de bănci, 7 complexuri sportive în curți și parcuri. Socialiștii au inițiat instalarea a 34 de terenuri de joacă, 32 de terenuri sportive și fitness.
A fost renovat în totalitate sistemul de iluminat în 3 parcuri și 5 străzi, au fost reparate 17 scări în curți și parcuri, au fost amenajate 19 parcuri și scuaruri, inclusiv scuarul uzinei Mezon, Parcul ”Afganez”, scuarul din strada Albișoara etc.

Au fost reconstruite complet 24 de străzi, inclusiv Socoleni, Doina, Petru Rareș, Studenților, Miron Costin, Albișoara etc., au fost efectuate lucrări de reparație în 42 de curți, au fost reparate 24 de terenuri de joacă.

De asemenea, au fost reparate scări și pasaje subterane, au fost instalate 47 de stații de transport public, au fost reabilitate zonele verzi și au fost reparate capital 32 de grădinițe.

Socialiștii au dat asigurări locuitorilor din sectorul Râșcani că PSRM va continua să lucreze pentru transformarea capitalei într-un oraș modern și confortabil.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă