PSRM

01 februarie 2021

PSRM condamnă profanarea memorialului consacrat eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei de lângă satul Rusca, raionul Hâncești

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă cu vehemență profanarea Memorialului  consacrat eroilor Marelui Război pentu Apărarea Patriei de lângă satul Rusca, raionul Hâncești. Considerăm acest act ticălos și josnic, un act al oamenilor pentru care nimic nu este sacru.

Partidul Socialiștilor face apel la autoritățile de aplicare a legii din țara noastră ca să identifice și să pedepsească nemernicii care au comis această atrocitate cinică. Suntem convinși că profanarea monumentului a fost rezultatul unei propagande furioase pentru a calomnia Marea Victorie a poporului sovietic și a țărilor din coaliția antihitleristă, pentru revizuirea rezultatelor celui de-al doilea Război Mondial și pentru a echivala soldații sovietici cu ocupanții fascisti. Fiecare persoană care neagă rolul eroic al Armatei Roșii în eliberarea patriei noastre de fascism este un complice al acestui act de vandalism.

Pentru Partidul Socialiștilor, memoria evenimentelor și a eroilor acestui război este sacră. Anul 2021, care marchează 80 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, trebuie să devină un an al memoriei tuturor  victimelor războiului și al apărătorilor țării noastre de fascism, inclusiv eroii Regimentului 161 Infanterie din Divizia 95 Infanterie Moldovenească, care a au luptat într-o bătălie inegală în apropierea satului Rusca și care a opus rezistență eroică în fața inamicului.

Partidul Socialiștilor intenționează cu propriile forțe să reabiliteze monumentul eroilor de război de lângă satul Rusca, raionul Hâncești. Suntem gata să luăm sub protecția noastră fiecare monument al evenimentelor și eroilor  Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al mișcării partizane de pe teritoriul republicii noastre ocupat de inamic.

Slavă eternă eroilor!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă