PSRM

17 decembrie 2021

PSRM condamnă metodele plahotniuciste banditești de umilire a deputaților APG, aplicate de „guvernarea galbenă”

Partidul Socialiștilor condamnă ferm tentativa de intimidare și constrângere a unui deputat al Adunării Populare a Găgăuziei să voteze pentru protejatul „guvernării galbene”. Despre aceasta a declarat Vasile Bolea, deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, în cadrul unui briefing de astăzi.

Deputatul a reamintit că ieri, în locuința lui Stepan Sorioglo, deputat al Adunării Populare a Găgăuziei, au fost efectuate percheziții. Socialistul consideră că acest lucru este strâns legat de faptul că deja a opta oară APG nu-și poate alege președintele. Ambii candidați – Dmitrii Constantinov și Victor Petrov – nu acumulează numărul necesar de voturi.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri cu participarea procurorilor, aceste show-uri mascate, reprezintă un act de intimidare și constrângere pentru ca colegul nostru să-l voteze pe Dmitrii Constantinov, protejatul „guvernării galbene”. Faptul că nu i-au găsit nimic deputatului, că acesta nu a fost reținut – demonstrează că acuzațiile care i-au fost înaintate sunt inventate, neîntemeiate”, a spus Vasile Bolea.

Deputatul a menționat că Stepan Sarioglo este deputat al legislaturii a treia a APG, a fost ales în circumscripția uninominală din satul Chirsova și se bucură de mare autoritate în sat.

„Noi nu vom admite ca împotriva deputatului să fie organizată o campanie de denigrare. PSRM condamnă ferm metodele plahotniuciste banditești, tentativele de a umili deputații APG, de a-i face ascultători și loiali „guvernării galbene” de la Chișinău”, a menționat socialistul.

Vasile Bolea și-a exprimat încrederea că nu doar comunitatea găgăuză și cetățenii țării noastre, dar și instituțiile internaționale vor evalua în mod corespunzător fărădelegile admise în raport cu deputații APG.

Vasile Bolea i-a îndemnat pe deputații care îl susțin pe Dmitrii Constantinov să se distanțeze de acțiunile autorităților care folosesc procuratura ca o bâtă politică.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă