PSRM

22 ianuarie 2019

PSRM a contestat decizia CEC la Curtea de Apel Chișinău

Pe 21 ianuarie, Partidul Socialiștilor a contestat la Curtea de Apel Chișinău, decizia Comisiei Electorale Centrale din 19 ianuarie, cu privire la stabilirea secțiilor de votare din străinătate pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

După cum a menționat reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, cu drept de vot consultativ delegat de PSRM, Maxim Lebedinschi, partidul s-a adresat în instanță, în legătură cu faptul că secțiile aprobate de CEC nu acoperă numărul necesar de buletine de vot pentru cetățenii Republicii Moldova, care se află în străinătate, precum și distribuția geografică în localități, unde concentrația cetățenilor moldoveni este absentă sau foarte scăzută.

De asemenea, Maxim Lebedinschi a anunțat că, Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a cerut deschiderea a 22 de secții de votare pe teritoriul Federației Ruse – în regiunile în care cetățenii Republicii Moldova locuiesc compact. Cu toate acestea, CEC a deschis doar 11 secții de votare, dintre care, deschiderea a cinci secții nici măcar nu a fost solicitată, precum acolo locuiesc doar 200-300 de cetățeni din Republica Moldova, de exemplu, în Kaliningrad. Iar în acele regiuni unde muncesc și locuiesc mii și zeci de mii dintre concetățenii noștri, nu vor fi deschise secții de votare.

Partidul Socialiștilor a contestat această decizie a CEC în instanța de judecată. Conform legii, în termen de 5 zile, contestarea PSRM trebuie examinată la Curtea de Apel Chișinău.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă