PSRM

13 mai 2021

PSRM anunță elaborarea unor inițiative menite să consolideze instituția familiei în țara noastră

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova pledează pentru susținerea familiei și promovarea valorilor familiei. Despre acest lucru au declarat în cadrul unei conferințe de presă deputații fracțiunii parlamentare PSRM Vasile Bolea, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia.

Vasile Bolea a anunțat că, în preajma Zilei Familiei în Republica Moldova, PSRM anunță elaborarea unor inițiative care vizează consolidarea instituției familiei în țara noastră. Este vorba despre proiectele de amendamente la Constituție, despre sprijinul legislativ al familiei tradiționale, renașterea și dezvoltarea ideii de capital familial, precum și introducerea pedepsei până la răspunderea penală pentru promovarea relațiilor sexuale netradiționale.

Deputatul a fundamentat această decizie a PSRM prin faptul că în ultimii ani, în întreaga lume, precum și la nivel regional, au apărut forțe care atacă valorile familiale tradiționale și promovează relații netradiționale. În societatea moldovenească, aceste tendințe sunt considerate periculoase pentru familia tradițională. Prin urmare, socialiștii propun introducerea unor modificări în Constituție.

„Constituția Republicii Moldova consfințește că familia este întemeiată în baza relației dintre bărbat și femeie. În același timp, propunem completarea articolului 48 din Constituție cu următoarele prevederi: statul interzice înregistrarea căsătoriilor între persoane de același sex, părinții copiilor sunt tatăl și mama”.

Vasile Bolea a menționat că astfel de dispoziții au fost incluse în constituțiile naționale ale unor țări vecine precum România, Ungaria, Polonia, Federația Rusă.

Vladimir Odnostalco a reamintit că, pentru prima dată la nivel legislativ, tema susținerii familiei și a valorilor familiei în Moldova a început să fie promovată odată cu alegerea liderului PSRM Igor Dodon în funcția de șef al statului.

Cu toate acestea, astăzi, odată cu activarea partidelor de dreapta și a uriașei lor echipe de ONG-uri, care nu numai că profesează, ci ne impun valori străine, sub masca și sub pretextul ajutorului, ni se oferă să adoptăm legi care vor ucide ideea unei familii tradiționale.

„Mulți deputați de dreapta înlocuiesc drepturile familiei cu drepturile individului și, astfel, „diluează” ideea familiei, o nivelează. Dar familiile sunt baza unui stat și nu putem renunța la valorile tradiționale ale familiei în schimbul cerințelor partenerilor externi”, a menționat deputatul socialist.

Vladimir Odnostalco a subliniat că PSRM se va opune Convenției de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice). Multe țări se opun acestei convenții, deoarece consideră că aceasta subminează valorile tradiționale ale familiei. Deputatul a remarcat că Turcia a renunțat recent la Convenția de la Istanbul, deja semnată.

Reamintim că, în martie 2021, a fost publicat Decretul președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan privind retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul. Decizia, conform declarației departamentului de relații publice al președintelui turc, se datorează faptului că Convenția este utilizată pentru a echivala homosexualitatea cu norma, „care este incompatibilă cu valorile sociale și familiale ale Turciei”.

Convenția de la Istanbul nu a fost ratificată de șase membri ai Uniunii Europene: Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Letonia, Lituania și Slovacia. Polonia a luat măsuri pentru a se retrage din Convenție, motivându-și acțiunile prin încercările comunității LGBT de a-și impune ideile despre gen în întreaga societate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă