PSRM

06 octombrie 2023

PSRM s-a lansat în campania electorală pentru municipiul Chișinău

Astăzi a avut loc lansarea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în campania electorală pentru municipiul Chişinău, în cadrul căreia a fost prezentată echipa de candidați pentru funcția de consilier municipal și de primar general de Chișinău. La eveniment, alături de candidați au mai participat deputații socialiști, vicepreședintele, președintele Fracțiunii parlamentare, Vlad Batrîncea și membrii Comitetului Executiv al PSRM.

Președintele de Onoare al PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că echipa de candidați ai Partidului Socialiștilor pentru Chișinău este condusă de secretarul executiv al PSRM, liderul formațiunii, Igor Dodon. În echipă sunt 57 de candidați, printre care și candidatul la funcția de primar general al Chișinăului, Adrian Albu.

„Suntem o echipă puternică. Împreună vă prezentăm platforma noastră electorală menită să continue schimbările spre bine din Chișinău. Acum 4 ani, locuitorii capitalei au avut încredere în noi, ne-au încredințat Chișinăul și consiliul municipal. În acești 4 ani, multe programe importante au fost implementate la inițiativa consilierilor municipali PSRM”, a spus Zinaida Greceanîi.

Prezentându-l pe candidatul la funcția de primar general, Zinaida Greceanîi a remarcat că Adrian Albu este un membru de încredere al echipei PSRM din 2016, este un adevărat profesionist, un manager responsabil, ofițer, gospodar și tată a trei copii.

Președintele de onoare consideră important ca fiecare candidat PSRM să ajungă la inima fiecărui chișinăuian, să-i convingă că echipa PSRM este cea mai puternică și mai profesionistă. „Avem cu ce să mergem la chișinăuieni și ce să le spunem”, a reiterat Zinaida Greceanîi.

Vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a atras atenția că parcul Valea Morilor, unde a avut loc lansarea campaniei electorale PSRM, este unul dintre sutele de locuri din Chișinău, amenajate cu sprijinul socialiștilor.

„Echipa noastră este cea mai puternică și cea mai pregătită din capitală. De mai bine de zece ani suntem aproape de fiecare chișinăuian. Am vizitat fiecare curte, am ajutat sute și mii de cetățeni să-și rezolve problemele. În ultimii ani, am luptat și am oprit degradarea capitalei, am modernizat orașul, am oprit corupția, ne-am asigurat că banii municipali funcționează în mod transparent și sunt folosiți în interesul și beneficiul oamenilor”, a spus Vlad Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a mulțumit echipei de consilieri socialiști, menționând că mai sunt multe de făcut: „Capitala are nevoie de parcări, drumuri bune și asistență socială. Vom reduce tarifele și vom oferi compensații. Indiferent de timpul de afară, primăria trebuie să fie deschisă oricând și să răspundă solicitărilor cetățenilor.” Batrîncea a spus că Adrian Albu este cel mai pregătit candidat la funcția de primar, care va putea restabili ordinea și disciplina în structurile primăriei.

Vlad Batrîncea i-a asigurat pe chișinăuieni că echipa PSRM a fost, este și va fi alături de ei și va oferi cele mai bune soluții: „În următorii 4 ani vom face și mai mult. Credem în victoria noastră, în cetățenii noștri, credem că împreună vom merge înainte.”

Candidatul la funcția de primar al capitalei, Adrian Albu, și-a prezentat platforma electorală, menționând că împreună cu echipa va continua să lucreze în interesul municipalității și al locuitorilor săi.

Prima direcție a platformei prezentate poartă denumirea de „Chișinău pentru tine” și prevede crearea unor condiții pentru o viață de înaltă calitate, confortabilă și fericită în Chișinău, pentru toți locuitorii urbei.

În cadrul acestei direcții vor fi realizate programe de dezvoltare a grădinițelor de copii, construcția și renovarea terenurilor de joacă și sport, asistență în activitatea secțiilor sportive, educație, recreere și asistență juridică pentru persoanele în vârstă, precum și acces la servicii medicale de calitate.

A doua direcție „Chișinăul Verde” prevede aplicarea celor mai bune practici de protejare a mediului și creare a unui oraș verde, curat nu doar pentru generațiile prezente, dar și următoare. Este vorba despre protejarea spațiilor verzi, promovarea transportului alternativ, implementarea programelor de colectare și reciclare a deșeurilor, eficiență energetică și reconstrucția râului Bâc.

Direcția „Chișinău grijuliu și incluziv” presupune asigurarea celor mai importante nevoi ale chișinăuienilor, inclusiv categoriilor social vulnerabile, prin implementarea unor programe precum: „Alimentarea cu lapte a copiilor sub doi ani”, „Glucometre pentru bolnavii cu diabet zaharat și femeile însărcinate”, etc.

A patra direcție, „Chișinăul mai ieftin pentru chișinăuieni”, presupune oferirea chișinăuienilor posibilității de a beneficia de servicii de calitate la prețuri reduse. Reducerea tarifelor pentru chișinăuieni este principala prioritate a echipei PSRM.

Cea de-a cincea direcție „Soluții competente pentru problemele de infrastructură” prevede crearea unui sistem de transport sigur, construirea de parcări subterane, implementarea programelor „Stop ambuteiajelor”, „Curtea mea confortabilă”, ”Șoseaua de centură” ș.a.

A șasea direcție „Chișinău inteligent, transparent și participativ” prevede mai multă participare și democrație directă pentru locuitorii Chișinăului, crearea unei platforme de cooperare cu cetățenii ș.a.

A șaptea direcție „Patrimoniul cultural și dezvoltarea economică a orașului” se referă la păstrarea patrimoniului cultural al Chișinăului și utilizarea potențialului de dezvoltare economică.

Candidatul a asigurat chișinăuienii că echipa sa cunoaște problemele Chișinăului și știe cum să le rezolve eficient. „Fiți alături de socialiști și împreună vom face Chișinăul mai prosper”, a spus Adrian Albu.

Președintele fracțiunii PSRM din Consiliul Municipal Chișinău și candidatul la funcția de consilier municipal, Alexandr Odințov, a îndemnat chișinăuienii să decidă cu mintea și inima deschisă pentru cine să voteze.

„În 2015, chișinăuienii ne-au încredințat votul lor, am primit 19 mandate, iar prin munca noastră am reușit să oprim fărădelegile din Chișinău. Nu mai avem construcții neautorizate, nici tentative de a construi benzinării în parcuri. În 2019, am câștigat încrederea chișinăuienilor și am primit 22 de mandate. Am lucrat cu dedicație pentru ca locuitorii Chișinăului să se simtă confortabili și în siguranță”, a spus Alexandr Odințov.

Consilierul municipal a subliniat că anii 2020-2021 au fost „anii de aur” ai dezvoltării Chișinăului, grație activității coordonate a fracțiunii municipale PSRM, a deputaților în Parlament și a Președintelui, Igor Dodon.

„Pentru prima dată, 700 de milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat pentru nevoile orașului. Strada Albișoara a fost renovată din aceste fonduri. Trotuarele de pe străzile Pușkin și Bănulescu-Bodoni au fost reconstruite din contul bugetului de stat”, a subliniat Alexandr Odințov.

Candidatul s-a adresat chișinăuienilor: „Suntem pe aceeași undă, avem același ADN, ne înțelegem perfect și Chișinăul îl iubim la fel de mult. Prin urmare, atunci când există o alegere, alegeți-i pe cei care vă înțeleg, care nu folosesc administrația orașului pentru a uzurpa puterea, care nu blochează dezvoltarea Chișinăului.”

Secretarul executiv al PSRM, candidat la funcția de consilier municipal, Igor Dodon, s-a adresat tuturor cetățenilor țării. Igor Dodon a menționat că astăzi începe campania electorală în întreaga republică, la care vor participa zeci de partide, mii de candidați, vor fi multe promisiuni și multă presiune. Dar atunci când se va face alegerea, trebuie de atras atenția la lucrurile făcute pentru fiecare localitate a țării de cei care vin să vă ceară votul.

Igor Dodon a amintit că în 2020 socialiștii au alocat 1 miliard de lei pentru renovarea și construcția drumurilor în fiecare sat, exprimându-și încrederea că oamenii își amintesc și de programele sociale ale socialiștilor, când au fost ajutați nu doar pe timpul alegerilor.

Igor Dodon a menționat că oamenii îl întreabă constant când vom scăpa de Maia Sandu și PAS. ”În aceste alegeri există o șansă reală de a demonstra că votul nostru contează. Da, vor fi și alegeri prezidențiale și parlamentare, dar startul este dat acum. Poate ajunge să ne plângem în bucătărie și pe rețelele de socializare? Poate e timpul să întoarcem țara oamenilor, pentru că țara nu este a noastră acum, țara este controlată de Soros și diverse ONG-uri care dictează Maiei Sandu și marionetelor sale ce să facă în țara noastră”, a remarcat liderul PSRM.

Igor Dodon a îndemnat cetățenii să nu se lase șantajați de Maia Sandu și să nu voteze pentru ea și PAS în alegeri.

„Vă îndemn să votați pentru socialiști. Noi, socialiștii, vom continua să fim aproape de cetățeni, așa cum am fost dintotdeauna. Nu suntem cameleoni politici, spre deosebire de Ion Ceban, care se răzgândește în funcție de ceea ce i se spune la ambasadă. Nu vă vom trăda, nu ne vom schimba părerea. Puteți avea încredere în noi vă vom fi alături. Cu socialiștii a fost mai bine și va fi mai bine”, a rezumat Igor Dodon.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă