PSRM

19 februarie 2019

PSRM: O societate bolnavă nu poate educa o generație sănătoasă

Candidații Partidului Socialiștilor la funcția de deputat, au prezentat în cadrul conferinței de presă din 19 februarie, poziția PSRM privind dezvoltarea științei, culturii și sportului.

Candidatul PSRM, Vasile Bolea  a remarcat că în ultimii ani, sectorul public al culturii și sportului trece prin momente dificile: monumentele culturale sunt distruse, iar infrastructura sportivă lasă mult de dorit. Pe teritoriul unde au fost stadioane sportive și bazine în Chișinău și în alte orașe, actualmente se construiesc complexuri locative.

„Nu avem un stadion olimpic. Din păcate această guvernare a hotărît să cedeze Stadionul Republican, cu scopul de a oferi teritoriul pentru construcția Ambasadei SUA”, a spus Vasile Bolea.

Socialistul a remarcat că, societatea moldovenească în ultimii ani trăiește într-o stare de depresie permanentă. “Societatea noastră are nevoie de victorii, pentru ca cetățenii noștri să se mîndrească de prestațiile sportivilor noștri, a cîntăreților, a oamenilor de cultură”.

Candidatul PSRM, Silvia Grigorieva a amintit că societatea poate fi considerată dezvoltată, civilizată, prosperă, doar în cazul în care are o cultură bine determinată și la nivel.

“Cultura se intercalează cu toate domeniile de activitate ale omului,dar în primul rînd este legată de educație și învățămînt. Consider că educația, cultura și învățămîntul fac un tot întreg”, a subliniat candidatul.

Aceasta a subliniat că, ceea ce se întîmplă în ultimii ani în Republica Moldova, în acest domeniu, este un dezastru: “S-au închis școli în foarte multe sate, iar aceasta a afectat nivelul general al culturii generației. Părinții își abandonează copiii, atunci despre care nivel de cultură se poate vorbi? O societate bolnavă nu poate educa o generație sănătoasă”.

Candidatul PSRM, Alexandr Odințov a prezentat drept exemplu activitatea guvernării privind dezvoltarea domeniului cultural, prin schimbarea destinației terenului, unde se afla Centrul Muzical, alături de Palatul de Cultură al Feroviarilor, într-un teren pentru construcția clădirilor multietajate.

De asemenea, a remarcat modului în care Academia de Științe din Moldova se destramă, deoarece conducerea Academiei se ocupă cu afaceri în locul științei și cu vînzări de bunuri.

Candidații PSRM au remarcat faptul că țara noastră are tradiții frumoase, statul ar trebui să susțină talentele din domeniul științei, culturii și sportului, să formeze o infrastructură adecvată pentru a dezvolta țara, dar să nu transforme totul în haos și deznădejde.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă