PSRM

16 aprilie 2024

PSRM: transferul suveranității țării către oricine este inacceptabil

ПСРМ

Partidul Socialiștilor își exprimă nedumerirea față de decizia Curții Constituționale, care a aprobat desfășurarea așa-numitului „referendum privind Integrarea Europeană” concomitent cu alegerile prezidențiale.

Curtea Constituțională și-a depășit în mod repetat atribuțiile și a ignorat toate argumentele juriștilor privind organizarea nejustificată a unui referendum care afectează suveranitatea Republicii Moldova, precum și desfășurarea acestuia concomitent cu alegerile Președintelui țării.

Partidul Socialiștilor insistă pe ideea privind inadmisibilitatea încălcării Constituției cu privire la impunerea unei ideologii general obligatorii. PSRM consideră inviolabile principiile constituționale cu privire la independența, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova, iar transferul total sau parțial al acestora unor organe supranaționale – inacceptabil.

PSRM face apel către toate forțele patriotice ale țării să se consolideze pentru a elabora o strategie unică față de referendumul anti–legal, care urmărește un singur scop – de a o ajuta pe Maia Sandu să se mențină la putere.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă