PSRM

16 mai 2024

PSRM: fără a oferi o reacție la declarațiile anti-moldovenești ale lui Ciolacu, partenerii săi din Moldova sunt de acord cu opiniile sale

ПСРМ

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de noul discurs anti-moldovenesc al premierului român Marcel Ciolacu, care a insultat repetat țara noastră și cetățenii săi negând existența poporului moldovenesc și a limbii moldovenești.

Nu avem întrebări față de dl Ciolacu și formația sa politică. Dar avem o mulțime de întrebări față de președinte, guvern și majoritatea parlamentară din Republica Moldova, care lasă această declarație șovinistă fără o reacție adecvată. Nu înțelegem de ce Ambasadorul României nu a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe cu explicații vizavi de aceste declarații ofensatoare ale șefului guvernului român.

Suntem revoltați de refuzul continuu al Ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Mihai Popșoi, de a se prezenta în Parlament și a explica starea relațiilor moldo-române în lumina declarațiilor jignitoare repetate ale prim-ministrului român adresate poporului moldovean.

Avem întrebări și față de formațiunile politice din Moldova care se consideră parteneri ai lui Marcel Ciolacu și ai Partidului Social Democrat din România condus de acesta. Lipsa reacției lor la declarațiile politicianului român ne face să credem că ei împărtășesc declarațiile premierului.

Considerăm de datoria noastră să-i amintim d-lui Ciolacu că Moldova a existat cu 400 de ani înainte de crearea României, iar referințele la limba moldovenească originală sunt cunoscute cel puțin din secolul al XVII-lea. Poporul moldovean nu a renunțat și nu va renunța la identitatea sa națională și la limba sa, oricât de mult și-ar dori liderii unor state vecine.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă