PSRM

10 ianuarie 2019

PSRM va desemna 9000 de persoane în scopul monitorizării procesului de votare din ziua alegerilor

Partidul Socialiștilor este singurul partid care poate obține majoritatea parlamentară în funcție de rezultale alegerilor care vor avea loc pe 24 februarie 2019. Despre aceasta a anunțat în cadrul conferinței de presă, secretarul pe ideologie a PSRM, Ion Ceban.

Ceban a subliniat că luînd în considerare cele mai mari șanse de cîștig, Partidul Socialiștilor este interesat mai mult decît oricine ca procesul de votare să fie democratic, corect, liber și fără abateri. Pentru atingerea acestui scop socialiștii vor mobiliza toate resursele sale.

“Pentru asigurarea desfășurării conforme a procesului electoral, precum și în scopul monitorizării acestuia, PSRM va desemna în jur de 9000 de persoane (membrii ai birourilor electorale, reprezentanți cu drept de vot consultativ și observatori) în toate secțiile de votare din țară și din afara Republicii Moldova. Avem departamente care vor monitoriza comportamentul oponenților politici, mass-mediei și așa mai departe, deoarece la această etapă avem deja semnale de încălcare a legii”, a menționat Ceban.

Socialistul a subliniat că formațiunea a semnat deja Declarația de Conduită privind condițiile și modul de susținere a campaniei electorale, iar în curînd va semna încă un document în această privință. Un mesaj separat a fost adresat de către Ion Ceban pentru instituțiile mass-media pe care le îndeamnă să reflecte procesul electoral echidistant. Secretarul pe ideologie a atras atenția asupra unor neconcordanțe cu legislația, precum și despre unele lucruri ciudate care există deja în cadrul campaniei electorale.

“Ca prin magie un concurent electoral a reușit să obțină practic în toate circumscripțiile electorale poziția 1 în buletinele de vot. Poate că a funcționat magnetul sau s-a îmbolnăvit un membru al comisiei sau nu știu cum s-a întîmplat. Dar noi venim cu rugămintea ca totul să revină la normal, iar magia să rămînă pentru sărbătorile de Crăciun”, a adăugat Ceban.

Sursa: http://aif.md/psrm-naznachit-9000-chelovek-dlja-monitoringa-golosovanija-v-den-vyborov
© aif.md

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă