PSRM

06 februarie 2019

PSRM intenționează să anuleze toate hotărîrile antirusești și rusofobe ale guvernării

Candidații PSRM la funcția de deputați în Parlamentul RM, Vlad Batrîncea, Bogdan Țîrdea și Adela Răileanu, au prezentat în cadrul conferinței de presă din 6 februarie, poziția Partidului Socialiștilor cu privire la relația cu Federația Rusă, drepturile minorităților naționale și vorbitorilor de limba rusă, precum și despre noul Cod al Audiovizualului.

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a remarcat că, partidul de guvernămînt PDM, a dus și duce în continuare cea mai rusofobă și antirusească politică din toată istoria RM.

De asemenea, a enumerat 20 de acțiuni rusofobe ale Partidului Democrat, care, în ajunul alegerilor parlamentare, a decis brusc să se declare „prieten al Rusiei”. Inclusiv, este vorba despre interdicția funcționarilor moldoveni și a deputaților de a participa la summiturile CSI, expulzarea diplomaților ruși și a jurnaliștilor, despre așa-numita „luptă împotriva propagandei rusești” și interzicerea difuzării știrilor și programelor analitice ruse, despre tentativa de a înlocui Ziua Victoriei, sărbătorită pe 9 mai, în Ziua Europei.

Socialistul a spus că, după obținerea victoriei la alegerile parlamentare, PSRM va anula toate hotărîrile antirusești și rusofobe ale majorității de la guvernămînt și va face tot posibilul pentru a ne apropia de Federația Rusă și de a ne integra în UEEA.

Secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea, a remarcat problema cu privire la introducerea legislativă a cenzurii în mass-media din Republica Moldova. De asemenea a menționat că, în acest mod se face monopolizarea pieței media și o demonstrație politică Occidentului, precum noi promovăm rusofobia, de dragul obținerii unor finanțări.

„Acest lucru este absolut antidemocratic. În următorul Parlament, noi vom anula toate normele, introduse de către actuala majoritate parlamentară și vom întoarce libertatea presei și posibilitatea ca fiecare post de televiziune să lupte liber pentru spectatorul său”, a subliniat Vlad Batrîncea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă