PSRM

07 februarie 2023

PSRM la o întrevedere cu ambasadorii Germaniei și Franței: situația din Moldova degradează rapid

Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședinte al Parlamentului RM, împreună cu Olga Cebotari, membru al Comitetului Executiv al PSRM, au avut o întrevedere la oficiul central al formațiunii cu Ambasadorii Germaniei și Franței în Republica Moldova, Margret Maria Uebber și Paul Graham.

Reprezentanții PSRM au subliniat că Germania și Franța sunt parteneri importanți și stabili ai Republicii Moldova. Socialiștii au exprimat gratitudine acestor țări pentru asistența substanțială oferită în timpul pandemiei și altor crize cu care ne confruntăm.

De asemenea, PSRM consideră important ca partenerii internaționali să mențină un dialog nu doar cu reprezentanții guvernării, dar și cu opoziția din Republica Moldova.

Părțile au discutat modul de implementare a reformelor promovate. Socialiștii au remarcat nivelul nesatisfăcător de reformare a justiției și a altor domenii de importanță socială, practicile antidemocratice în cazul modificării Codului Electoral și subordonarea politică a mass-media.

Reprezentanții PSRM au pledat pentru relații deschise și pragmatice cu toți partenerii tradiționali ai Republicii Moldova, renunțarea la geopolitizarea politicii interne și externe a țării, acordând prioritate restabilirii economiei naționale pentru a sprijini cetățenii Moldovei în condițiile unei scăderi catastrofale a nivelului de trai.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă