PSRM

29 iunie 2022

PSRM marchează 25 de ani de la înființare

Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova adresează cordiale felicitări tuturor membrilor, activiștilor și simpatizanților formațiunii cu prilejul aniversării a 25-a a partidului.

Timp de un sfert de secol, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a parcurs o cale lungă și dificilă, devenind principala forță pe flancul stâng al politicii moldovenești. În toți acești ani, partidul a promovat consecvent principiile sale de bază: apărarea statalității, suveranității și neutralității Republicii Moldova; lupta pentru identitatea moldovenească și pacea interetnică în țară; protecția socială a fiecărui cetățean, redresarea economiei și susținerea producătorului autohton; întregirea pașnică a statului, apărarea tradițiilor, valorilor și istoriei moldovenești.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor au fost aleși în cele mai înalte funcții de conducere din țară: Președinte al Republicii Moldova, președinte al Parlamentului, primari ai orașelor și satelor, președinți de raioane, consilieri locali. Ne unește responsabilitatea pentru soarta Republicii Moldova, lupta pentru drepturile și interesele cetățenilor, profesionismul și competența. În toate aceste funcții, socialiștii și-au valorificat întreaga experiență, abilitățile și energia pentru a schimba situația spre bine.

Noi am eliberat țara de câteva guverne corupte și am răsturnat regimul oligarhic al lui Plahotniuc. Am adoptat o serie de legi necesare pentru dezvoltarea economiei și susținerea cetățenilor.

Am promovat o politică externă cu adevărat echilibrată, stabilind căi de cooperare cu principalii parteneri strategici: Federația Rusă și țările CSI, statele UE, Turcia, China și altele. Am readus produsele moldovenești pe piața rusă, am asigurat garanții pentru moldovenii care muncesc și învață în străinătate, am majorat schimburile comerciale cu țările Uniunii Europene.

Am depus toate eforturile pentru deblocarea procesului de reglementare transnistreană și am obținut soluționarea unui șir de probleme în interesul populației de pe ambele maluri ale Nistrului.

Astăzi, Partidul Socialiștilor continuă lupta pentru viitorul Republicii Moldova. PSRM îi este destinat să devină forța principală care se opune dictaturii instaurate de noii guvernatori temporari. Simțim cum crește presiunea asupra Partidului Socialiștilor. În baza unor acuzații inventate, se deschid dosare penale împotriva liderilor partidului, deputaților și președinților de raioane.

Însă nimeni și nimic nu ne va opri în lupta pentru independența țării și demnitatea națională, pentru prosperitatea poporului multietnic al Republicii Moldova. Noi nu vom ceda, așa cum nu am cedat în fața regimului „statului capturat” și a altor provocări.

Lupta noastră continuă, noi devenim tot mai puternici și, împreună cu poporul, vom învinge!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă