PSRM

23 februarie 2023

PSRM: Orice provocare este inacceptabilă. Riscurile pentru Moldova și cetățenii săi sunt inadmisibile

ПСРМ

Partidul Socialiștilor cere asigurarea unor garanții ferme de pace pentru Republica Moldova.

Reglementarea transnistreană depinde în primul rând de Republica Moldova, de soluția pe care Chișinăul o va aproba și oferi la masa de negocieri participanților și mediatorilor formatului „5+2”.

Orice scenarii externe de escaladare militară în Republica Moldova, și, în primul rând, în regiunea transnistreană, sunt criminale în raport cu statul și cetățenii noștri.

Din păcate, autoritățile de la Chișinău prea des ignoră opinia publică din propria țară și vociferează orbește declarații radicale care provoacă groază în rândul cetățenilor moldoveni de pe ambele maluri ale Nistrului.

Declarațiile președintelui Ucrainei despre disponibilitatea de a „ajuta” Moldova să rezolve definitiv problema transnistreană și reacția imediată a autorităților de la Chișinău, inclusiv a premierului, contrazic total consensul stabilit privind soluționarea exclusiv pașnică a problemei transnistrene, la masa de negocieri.

Partidul Socialiștilor, care reprezintă o parte semnificativă a cetățenilor țării, solicită autorităților moldovenești, tuturor vecinilor și partenerilor noștri să respecte suveranitatea, Constituția și statutul neutru al Republicii Moldova, precum și să se abțină de la acțiuni menite să implice Republica Moldova în conflicte militare externe care duc la destabilizare politică în Moldova, punând în pericol viața și securitatea locuitorilor țării, a drepturilor lor fundamentale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă