PSRM

10 mai 2023

PSRM: fiecare proces verbal ilegal cu privire la purtarea panglicii Sf. Gheorghe de Ziua Victoriei va fi contestat în instanță

ПСРМ

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova exprimă recunoștință tuturor cetățenilor țării noastre care au participat la Marșul Memoriei și „Regimentul nemuritor” din 9 mai 2023. La eveniment au fost prezente peste 50 de mii de persoane de toate vârstele, din toate orașele și raioanele Moldovei. Noi am demonstrat că suntem consolidați și uniți, în ciuda tuturor provocărilor și intimidărilor. Am demonstrat că memoria despre eroii Marelui Război pentru Apărarea Patriei este sacră pentru noi.

În mod special le mulțumim tuturor voluntarilor care au făcut o muncă foarte dificilă în procesul de organizare a acestui eveniment important. Exprimăm sinceră recunoștință tuturor reprezentanților mass-media care au reflectat onest și obiectiv marșul „Regimentul nemuritor” din Chișinău.

Totodată, ne exprimăm indignarea față de samavolnicia nejustificată a poliției, care s-a comportat ilegal și inadmisibil cu participanții la marș, care purtau simbolul Marii Victorii – panglica Sf. Gheorghe. Poliția moldovenească, la indicațiile regimului de la guvernare, s-a poziționat mai presus decât Constituția și Legea, decât drepturile și libertățile omului, fapt care indică asupra edificării unui regim dictatorial în Moldova.

Partidul Socialiștilor amintește că, potrivit deciziei Curții Constituționale a Republicii Moldova din 11 aprilie 2023, fiecare cetățean are dreptul să poarte panglica Sf. Gheorghe în memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deoarece acest lucru nu are nicio legătură cu justificarea sau glorificarea agresiunii militare și a crimelor împotriva umanității.

Partidul Socialiștilor va contesta în instanță toate procesele verbale, întocmite ilegal pentru purtarea panglicii Sf. Gheorghe. Solicităm tuturor cetățenilor țării care au primit astfel de procese verbale să ne informeze apelând la linia fierbinte, deschisă de Partidul Socialiștilor: (022) 855 853.

Nu punem la îndoială faptul că toți conducătorii Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanții poliției care au întreprins acțiuni ilegale în timpul marcării Zilei Victoriei vor fi pedepsiți în conformitate cu legea. Memoria despre Marele Război pentru Apărarea Patriei va fi păstrată mereu de către poporul nostru.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă