PSRM

05 mai 2022

PSRM condamnă categoric provocările militare la adresa Republicii Moldova

ПСРМ

Partidul Socialiștilor își exprimă profunda indignare față de declarația scandaloasă a Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanciuk, făcută în urma întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la Kiev.

Este vorba despre afirmațiile legate de „livrarea de echipamente militare, asistenţă în deminarea teritoriilor eliberate şi impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei”, chestiuni care ar fi fost discutate de speakerii celor două țări.

În această situație, insistăm să fie aduse explicații atât din partea președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cât și din partea conducerii Republicii Moldova.

Cerem o explicație clară a expresiilor: „livrarea de echipamente militare și asistenţă în deminarea teritoriilor eliberate”. Aceste declarații încalcă grav Constituția Republicii Moldova și statutul de neutralitate al țării noastre.

Nu este prima dată când se încearcă atragerea țării noastre într-un război străin. Acest lucru este inacceptabil. Statul nostru trebuie să mențină ferm poziția de păstrare și consolidare a neutralității, neimplicare militară, asigurarea păcii și stabilității în Republica Moldova.

Prioritatea Partidului Socialiștilor este pacea și bunăstarea poporului moldovenesc. Suntem siguri că rolul țării noastre este de a promova pacea și dialogul.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă