PSRM

15 aprilie 2019

PSRM: Executivul Chișinăului își face PR pe seama proiectelor consiliului municipal

Liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal, Dinari Cojocaru, în cadrul briefing-ului de luni a vorbit despre cum sunt realizate proiectele aprobate de Consiliul Municipal Chișinău.

“De ceva timp, în Primăria Municipiului Chișinău nu se muncește, dar se face PR politic. În timpul întrevederilor din ultimii patru ani cu cetățenii, am înregistrat toate reclamațiile cetățenilor, printre care: reparația acoperișurilor caselor, asfaltarea curților, instalarea iluminatului și multe altele. În acest scop, din bugetul municipal au fost alocate 3,5 milioane de lei. Ce vedem în cele din urmă? Primarul interimar Ruslan Codreanu și primăria decid unde și cum să implementeze proiectele aprobate de către consiliu”, a remarcat Cojocaru.

Liderul fracțiunii consideră că în timp ce unii lucrează, cineva își face PR.

Problema depozitelor de deșeuri

Dinari Cojocaru a reamintit că în 2017, la inițiativa fracțiunii PSRM, consiliul municipal a alocat 10 milioane de lei pentru construcția unei stații de filtrare, unde deja se colectează deșeurile de la depozite în Țînțăreni și Bubuieci.

“Este necesar să se ia o serie de măsuri pentru a preveni contaminarea mediului prin substanțele nocive care se conțin în deșeuri. Pe data de 20 aprilie va fi dată în exploatare stația de filtrare, cu toate acestea este mult de muncă”, a spus liderul fracțiunii PSRM.

El a amintit că în luna decembrie se sfîrșește termenul contractului de colectare a deșeurilor din Țînțăreni și a solicitat executivului să ia măsuri urgente pentru soluționarea acestei probleme.

Primarul s-a schimbat, dar activitatea primăriei rămîne aceeași

În pofida schimbării primarului, numirile în funcții din Primăria Municipiului Chișinău se desfășoară în același mod ca și anterior, potrivit afilierii politice, a spus Dinari Cojocaru.

Ca un exemplu, el a vorbit despre participarea consilierilor municipali la consiliile administrative ale întreprinderilor unde primesc salarii, dar rezultatele activităților lor nu sunt vizibile.

“Se creează impresia că cineva tocmai a decis să se îmbogățească în detrimentul municipalității”, consideră liderul fracțiunii PSRM.

Centrul de instruire pentru medici de la Vadul lui Vodă

Potrivit lui Cojocaru, socialiștii, de nenumărate ori au abordat problema acestei baze, în special faptul că firma fostului șef al departamentului de sănătate, Mihai Moldovanu, a încercat să-și atribuie acest centru.

“Acum, primarul a preluat această întrebare. Nu aș fi surprins dacă va exista o altă companie care vrea să ia centrul”, a spus socialistul.

Administrația orașului implementează doar acele proiecte prin care se poate face PR

Consilierul municipal al fracțiunii PSRM, Alexandr Odințov, consideră că administrația orașului implementează doar acele proiecte prin care se poate face PR și pe care le poate utiliza în campania electorală.

“Ei intenționat nu doresc să implementeze proiecte dificile, precum restabilirea fondului învechit și îmbrîncesc în mod deliberat casele în condominium. În viitorul apropiat, vom prezenta viziunea noastră asupra problemei condominiumului și soluționării problemelor legate de fondul locativ”, a spus Odințov.

De asemenea, el a vorbit despre modul în care consiliul municipal, inclusiv fracțiunea PPEM, a votat în favoarea construcției în zona verde, susținînd că ar fi un avantaj economic, iar după un timp, primarul interimar, care face parte din partidul PPEM, spune că este împotriva acestei construcții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă