PSRM

28 noiembrie 2017

Declarație PSRM își exprimă indignarea față de un alt demers al autorităților moldovenești

Partidul Socialiștilor își exprimă indignarea față de o altă provocare absurdă a autorităților moldovenești – deportarea nejustificată din Republica Moldova a unui binecunoscut jurnalist de televiziune și regizor de film documentar, Alexsei Samoletov, care a venit astăzi la Chișinău la invitația Clubului Media Internațional Format-A3, precum și a producătorului Marina Safronova .

Întâlnirea de creație cu Alexei Samoletov nu are nimic de-a face cu „propaganda rusă”, care sperie regimul de la guvernare din Moldova – regizorul este departe de politică. La Chișinău trebuia să aibă loc un dialog profesional al jurnaliștilor și al regizorilor de film documentar cu tema „Cosmosul și filmul: viața cu regulile sale”.
Partidul Socialiștilor consideră deportarea de astăzi a jurnaliștilor de televiziune din Rusia drept un alt act ostil împotriva partenerului nostru strategic, Federația Rusă, cât și împotriva întregului popor moldovenesc. Prin încercarea de a crea discordie între popoarele noastre frățești, regimul Plahotniuc încearcă să mulțumească donatorilor occidentali și să-și întărească puterea criminală.

Partidul Socialiștilor reamintește că Republica Moldova este membră a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și a altor organizații internaționale. Acțiunile radicale ale majorității de la guvernare, care încalcă cerințele documentelor internaționale privind mass-media și drepturile omului, provoacă nedumerire și teamă.

PSRM intenționează să inițieze o anchetă parlamentară asupra tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetățenilor Federației Ruse în ultimele luni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă