PSRM

05 iunie 2023

PSRM inițiază audieri publice dedicate marcării Zilei Victoriei – este singura modalitate de a impune guvernarea să țină cont de opinia societății

Oribilul proiect de lege al PAS cu privire la schimbarea datei și redenumirea Zilei Victoriei a condus din nou la divizarea societății și a sporit neîncrederea oamenilor în regimul de la guvernare. Întreaga opoziție parlamentară, mai multe partide și mișcări extraparlamentare, reprezentanți ai societății civile au condamnat cu fermitate această inițiativă.

Președintele Maia Sandu și partidul PAS tot mai des merg în contradicție cu poporul, datorită voturilor căruia au câștigat puterea în țară. Oamenii au crezut în promisiunile lor de a lupta împotriva corupției și de a ridica nivelul de trai al cetățenilor. În același timp, Sandu și PAS au promis să nu atingă subiecte care ar provoca conflicte în societate, în special anularea marcării Zilei Victoriei pe 9 mai.

Președintele Sandu și Partidul PAS trebuie să conștientizeze că se află într-un spațiu cu oameni vii. Ei trebuie să înțeleagă că, pe lângă nemulțumirile și complexele lor personale, pe lângă obligațiile față de curatorii occidentali, există oamenii din Moldova în numele cărora ei exercită puterea și față de care au anumite responsabilități. Există o societate de opinia căreia guvernanții sunt obligați să se conducă.

Pe 7 iunie, la ora 16.00, Partidul Socialiștilor inițiază audieri publice parlamentare privind proiectul de lege PAS de anulare a marcării Zilei Victoriei pe 9 mai și stabilire a Zilei de comemorare şi reconciliere pe 8 mai. Aceasta este singura modalitate de a demonstra majorității parlamentare care este adevărata opinie a societății la acest subiect și de a impune autoritățile s-o urmeze.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă