PSRM

01 februarie 2023

PSRM: Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, și guvernarea PAS trebuie să renunțe la populism și să garanteze aprovizionarea neîntreruptă cu apă a chișinăuienilor

ПСРМ

Partidul Socialiștilor este nedumerit de atacurile lansate de fostul coleg, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban în adresa PSRM. Considerăm aceste acuzații drept o dovadă a incapacității sale de a rezolva cele mai elementare probleme ale cetățenilor, și anume, furnizarea neîntreruptă a apei potabile locuitorilor Chișinăului.

Amintim că Ion Ceban a fost ales în funcția de primar general cu sprijinul Partidului Socialiștilor. Mai multe realizări și inițiative la nivel local, pe care domnul Ceban încearcă să și le atribuie, au devenit posibile datorită sprijinului fracțiunii PSRM în consiliul municipal.

Fostul secretar al PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, demult a renunțat la convingerile sale politice anterioare, aderând la ideologia partidului PAS și acționând pe arena politică din Moldova în unison cu partidul aflat la guvernare. Renunțarea la identitatea și suveranitatea Republicii Moldova, proclamarea integrării europene ca obiectiv prioritar – toate acestea sunt inițiativele proprii ale lui Ion Cheban.

Recenta sa inițiativă politică privind semnarea de către toate partidele pro – europene, inclusiv PAS, a unui document similar „Declarației de la Snagov”, nu lasă nicio îndoială cine anume „bate palma” cu partidul de buzunar al Maiei Sandu. Din păcate, domnul Ceban nu a precizat dacă intenționează să includă în inițiativa sa anularea neutralității Republicii Moldova și înlocuirea limbii moldovenești cu limba română în Constituția Republicii Moldova.

Regretăm că abia astăzi Ion Ceban și-a amintit de faptul că reprezentanții Partidului Socialiștilor i-au fost cândva colegi, și nu atunci când s-a disociat public de PSRM, când a încercat să scindeze fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC, și când fostul nostru coleg Gaik Vartanean a părăsit fracțiunea PSRM din Parlament, uitând să-și depună mandatul de deputat.

Este rușinos și nedemn de funcția de primar general atacul public grosolan și nejustificat al lui Ion Ceban în adresa colegului nostru Dinari Cojocaru și a soției sale. Amintim că ceva timp în urmă, Ion Ceban a condamnat atacurile împotriva membrilor familiei, victimă al cărora, de mai multe ori a fost chiar el și persoanele sale apropiate.

Toate forțele proeuropene sunt în egală măsură responsabile de situația creată în domeniul aprovizionării cu apă a capitalei – și guvernarea PAS, și Primăria Chișinău, condusă de primarul general proeuropean, Ion Ceban.

Partidul Socialiștilor îndeamnă atât oficialii PAS, cât și primarul general al Chișinăului să nu se mai ocupe de populism ieftin, ci să se axeze pe prevenirea unei catastrofe în capitală și să ajungă la o înțelegere care ar asigura aprovizionarea neîntreruptă a Chișinăului cu apă potabilă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă