PSRM

01 septembrie 2016

PSRM este împotriva reformelor din sistemul de învăţămînt şi va protesta la Guvern

 „Haosul din sistemul de învăţămînt continuă. În noul an de studii, doar în municipiul Chişinău, 56 de licee au rămas fără clasele a 10-a. Părinţii şi elevii din unele din aceste instituţii de învăţămînt au fost anunţaţi despre acest fapt cu cîteva zile înainte de primul sunet, iar mulţi au ajuns a fi informaţi doar astăzi, cînd au venit la careul festiv”, a menţionat Igor Dodon, liderul PSRM în cadrul unei conferinţe de presă. 

Potrivit lui Igor Dodon, este vorba nu doar despre liceele cu predare în limba rusă, ci şi despre instituţii de învăţămînt cu predare în limba de stat. Ministerul Educaţiei explică acest lucru prin faptul că numărul 20160901-095de elevi, care şi-au exprimat dorinţa de a studia la gradul liceal  este insuficient pentru deschiderea claselor. Preşedintele Partidului Socialiştilor califică acest lucru drept insultă adusă copiilor.

„Ministerul Educaţiei are o conducere defectuoasă. Şi Corina Fusu, şi Maia Sandu doar au distrus tot ce era bun în acest sistem. Despre ce reforme vorbim, cînd 50% din elevi nu reuşesc să susţină BAC-ul! Cunoaştem despre planurile Ministerului de a închide, pînă în anul 2018, 360 de şcoli. Mai mult de 200 deja au fost închise. 8000 de pedagogi au rămas în stradă. Reforma de la Maia Sandu, continuată de Corina Fusu, nu este altceva decît o insultă aducă elevilor şi profesorilor”, a spus Dodon.

Liderul socialiştilor a menţionat că, astăzi, la ora 13.00, părinţii elevilor din liceele în care nu au fost formate clasele a 10-a, împreună cu deputaţii PSRM, vor merge la Guvernul RM pentru a elucida situaţia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă