PSRM

23 decembrie 2022

PSRM este categoric împotriva căsătoriilor dintre persoane de același sex și a vânzării pământului către străini

ПСРМ

Partidul Socialiștilor se opune categoric mai multor puncte ce se conțin în rezoluția Parlamentului European cu privire la Raportul anual referitor la punerea în aplicare a Acordului de asociere UE-Republica Moldova.

P. 52 al acestei Rezoluții solicită autorităților moldovenești să legalizeze căsătoriile dintre persoane de același sex, ceea ce reprezintă o insultă directă la adresa credinței creștin-ortodoxe a poporului moldovenesc, a valorilor tradiționale, a bazelor și moralei societății moldovenești.

P. 70 al Rezoluției încurajează ” un acces mai democratic la terenuri și o utilizare mai democratică a acestora”, ceea ce ar presupune vânzarea de terenuri agricole către cetățenii străini. Aceasta înseamnă că pământul moldovenesc – principala bogăție a poporului nostru – va fi acaparat de cetățeni și companii străine.

P. 76 solicită realizarea reformei administrativ-teritoriale, despre efectul nociv al căreia PSRM vorbește necontenit (optimizarea raioanelor și primăriilor, lichidarea infrastructurii sociale la nivel local, închiderea spitalelor raionale și a policlinicilor etc.).

P. 80 din Rezoluție încurajează introducerea cenzurii și reprimarea libertății de gândire în Moldova. Prin noțiunea de „combatere a dezinformării împotriva UE”, ar putea să se interzică orice critică la adresa procesului de integrare europeană și a politicii UE.

Criticând procesul de integrare europeană în forma în care este promovat de funcționarii europeni și politicienii locali „proeuropeni”, PSRM a avertizat în repetate rânduri care vor fi consecințele pentru Moldova dacă Sandu și PAS vor învinge. De asemenea, am avertizat despre intențiile de a forța Moldova să adopte căsătoriile dintre persoanele de același sex, să vândă pământurile sale străinilor, să realizeze reforma antisocială administrativ-teritorială și, pe final, să instituie un regim dictatorial care va interzice libertatea de gândire și de exprimare.

Partidul Socialiștilor spune ferm ”Nu!” cerințelor Bruxelles-ului și ale acoliților săi în Moldova. Orice tentativă de legalizare a căsătoriilor dintre persoanele de același sex și de vânzare a pământului către străini, de eliminare din legislație a cuvintelor „mamă” și „tată”, de realizare a reformei administrativ-teritoriale antinaționale sau de intensificare a acțiunilor de persecutare a presei libere, vor conduce la proteste în toată țara, la care PSRM, reprezentanții săi în Parlament și în administrația publică locală vor participa activ.

Partidul Socialiștilor îndeamnă conducerea Republicii Moldova să renunțe la implementarea acestor practici nocive impuse poporului nostru din exterior cu intenții deloc sincere. Sunt valori care nu se vând!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă