PSRM

25 februarie 2021

Corneliu Furculiță: Noi suntem gata să discutăm și alte candidaturi

Mariana Durleșteanu nu renunță la propunerea de a fi desemnată în funcția de prim-ministru, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la o ediției specială la NTV Moldova.

”Doamna Durleșteanu este fermă în ași duce misiunea pe care ea conștient și-a asumat-o de a forma un guvern profesionist, funcțional, de a lucra pentru binele țării și al cetățenilor”, a spus deputatul. Liderul socialiștilor din Parlament a remarcat că PSRM este gata să discute și alte candidaturi.

”Poate să existe și alte propuneri în Parlament din partea altor fracțiuni, sau să fie susținută candidatura Marianei Durleșteanu, sau să fie propusă altă candidatură. Noi suntem gata să discutăm și alte candidaturi. Sunt discuții, dorim cu toții fapte mai concrete. Mă refer la Andrei Năstase, ar fi de dorit ca dumnealui să iasă cu fracțiunea sa și să spună că fracțiunea mea mă propune pe mine, uitați-vă lista, au semnat atâția, vă îndemn pe următorii să semnați la fel, acceptăm sau nu acceptăm din partea cutare sau cutare fracțiuni semnăturile și atunci este o cale indiferent de faptul înaintează sau nu va înainta doamna președinte, ea are finalitatea cu desemnarea unei candidaturi de către majoritatea parlamentară. Evident că aici venim la situația că Parlamentul nu poate fi dizolvat deoarece el a identificat soluția”, a declarat Furculiță.

Deputatul PSRM a mai menționat că, în funcție de comportamentul președintelui țării, sunt mai multe soluții pentru depășirea crizei politice.

”Dacă ea procedează în conformitate cu Constituția, atunci ea este obligată, conform deciziei CC, să reia consultările cu fracțiunile parlamentare, să constate existența unei majorități, care este certă din punct de vedere constituțional. (…) Dacă doamna președinte nu înaintează, se opune, Parlamentul va avea pârghii să activeze în continuare în cadrul acestui guvern efectiv și țara va fi guvernată, salariile vor fi plătite”, a declarat președintele fracțiunii PSRM din Parlament.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă