PSRM

22 decembrie 2020

PSRM despre micșorarea vârstei de pensionare: Prioritate pentru noi sunt problemele și grijile cetățenilor, nu interesele corporațiilor străine

Legea privind reducerea vârstei de pensionare a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial. Inițiativa le aparține deputaților PSRM și a fost votată, săptămâna trecută, de Parlament și promulgată de șeful statului Igor Dodon.

”Am promis și am realizat! Cu mai bine de patru ani în urmă, PSRM s-a opus majorării vârstei de pensionare, o anti-reformă socială promovată de guvernele anterioare. Acum am restabilit dreptatea pentru moldoveni” a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PSRM, Alla Darovannaia, membru al comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

Potrivit noii legi, din 2021 se oprește creșterea vârstei de pensionare, iar din 2022 începe reducerea vârstei, astfel ca femeile să iasă la pensie la 57 de ani, iar bărbații, la 62 de ani. Pentru femeile care au născut cel puțin cinci copii vârsta de pensionare va fi de 54 de ani.

”PSRM este partidul care își realizează promisiunile, este formațiune care este alături de popor și pentru țară. Prioritate pentru noi sunt problemele și grijile cetățenilor Republicii Moldova și nu interesele corporațiilor străine”, notează Darovannaia.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă