PSRM

04 noiembrie 2018

PSRM desfășoară Zilele de informare politică

În aceste zile reprezentanții Partidului Socialiștilor participă la Zilele de informare politică. Deputați, consilieri de toate rangurile, activiști ai PSRM desfășoară întrevederi cu cetățenii, în cadrul cărora informează societatea despre situația politică din Republica Moldova, răspund la întrebări și repartizează ultima ediție a ziarului ”Socialiștii”.

Acest ziar cuprinde toate evenimentele importante la care a participat Partidul socialiștilor, cît și liderul neformal – Președintele RM Igor Dodon.

”Octombrie a fost o lună intensă, plină de evenimente internaționale importante. În primul rînd, vreau să menționez întrevederile și acordurile la nivel internațional ale Președintelui Republicii Moldova Igor Dodon. În special, șeful statului a avut întrevederi cu președintele Franței, Emmanuel Macron, cu Președintele Armeniei, Armen Sarkissian, cu președintele Turciei, Recep Tayyıp Erdogan și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

În special, o să remarc totalurile întrevederii Președintelui Republicii Moldova cu Președintele Federației Ruse, în urma căreia s-a ajuns la mai multe înțelegeri pe următoarele dimensiuni: 1) cu privire la măsurile de amnistiere pentru moldovenii care lucrează în Federația Rusă și care au încălcat articolele 26 și 27 a legislației ruse, ”cu privire la procedura de intrare și ieșire a cetățenilor pe teritoriul Federației Ruse”, începînd cu 1 ianuarie 2019;

2) posibilitatea atragerii de investiții rusești în implementarea proiectelor de infrastructură;

3) excluderea, de la 1 ianuarie 2019, a taxelor vamale la exportul către Rusia a următoarelor produse moldovenești: legume, fructe (mere, cireșe, prune, nectarine etc.), conserve de fructe și legume și produse vitivinicole.

4) creșterea numărului de burse pentru cetățenii moldoveni care doresc să studieze la universitățile din Federația Rusă.

Negocierile favorabile dintre șeful statului cu liderii atît din est, cît și din vest, denotă faptul că Republica Moldova poate fi o punte, o platformă pentru cooperare dintre țările din Est și Vest și, să obțină un impuls pentru dezvoltare”, a menționat președintele PSRM Zinaida Greceanîi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă