PSRM

01 decembrie 2017

PSRM: Constituția Republicii Moldova interzice propaganda politică în școli

Fracțiunea Partidului Socialiștilor a solicitat, la ședința parlamentară de astăzi, organizarea audierilor cu reprezentanții Ministerului Educației privind propaganda promovată de Traian Băsescu în cursul lecțiilor din instituțiile de învățământ din țară.

„Este o situație foarte importantă, care trebuie clarificată. Vrem să aflăm cine din Ministerul Educației a permis și a deschis larg ușile instituțiilor de învățământ pentru această propagandă politică. Vreau să vă reamintesc că Constituția și Legislația națională a Republicii Moldova interzic categoric intervenția politicului în activitatea academică a instituțiilor de învățământ din țară „, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

Reprezentantul poporului a menționat că fostul președinte al României a vizitat instituțiile de învățământ din Republica Moldova în timpul programului de lucru. Este vorba de universitățile din țară, precum și de unele școli și licee. În acestea, Băsescu nu numai că a promovat activitatea Partidului Unității Naționale, al cărui președinte de onoare este, dar a îndemnat deschis lichidarea țării noastre prin unirea sa cu România.

„Autoritățile, în primul rând Ministerul Educației, nu au reacționat în niciun fel la acest lucru. Solicităm audieri cu participarea reprezentanților ministerului. Vrem să auzim cine a comis această nelegiuire „, a spus Vlad Batrîncea.

Majoritatea parlamentară nu a susținut inițiativa socialiștilor. Andrian Candu a transmis în numele parlamentului Republicii Moldova felicitări „cordiale” lui Traian Băsescu.

Aif.md menționează că, mai devreme reprezentanții Partidului Democrat au declarat că sunt pregătiți pentru o alianță cu Traian Băsescu după următoarele alegeri parlamentare din Moldova.

Sursa: http://aif.md/kandu-vstal-na-zashhitu-unionistskoj-dejatelnosti-bjesesku-v-moldove/

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă